19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportCâți sportivi români sunt deja calificați la JO de la Tokyo

Câți sportivi români sunt deja calificați la JO de la Tokyo

Sporturile care trimit tricolori la competiţia niponă sunt înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box şi scrimă. Din cele 13 discipline, România are 66 de sportivi calificaţi, dar procesul pentru obţinerea preţioaselor bilete nu s-a încheiat.

Jocurile Olimpice din 2020 trebuiau să înceapă pe 24 iulie 2020, dar evenimentul a fost amânat cu un an din cauza pandemiei şi va debuta pe 23 iulie 2021, urmând să se încheie pe 8 august 2021.

Amânarea cu un an a Olimpiadei de la Tokyo din cauza pandemiei de coronavirus va costa Japonia 2,8 miliarde dolari, cea mai mare parte din aceste cheltuieli suplimentare fiind legate de activităţile operaţionale şi de măsurile de siguranţă contra Covid-19.

Guvernul de la Tokyo va contribui cu 1,15 miliarde dolari, în timp ce comitetul de organizare şi guvernul Japoniei vor acoperi restul sumei, cu circa 991 milioane dolari respectiv circa 683 milioane dolari.

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a declarat, potrivit paginii de Facebook a organizaţiei pe care o conduce, că speră să trimită cinci reprezentanţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

”Aş vrea sa înţelegeţi două aspecte foarte importante, faptul ca nu sunt decât şaisprezece locuri pe categorie de greutate şi a fost o concurenţă acerba pentru obţinerea locurilor disponibile, dar şi faptul că ţări cu o tradiţie extraordinara şi totodată cu bugete anuale nelimitate (care depăşesc sume de ordinul zecilor de milioane euro) au acelaşi număr de calificaţi sau cu cel mult unul sau doi în plus!

De aceea aş vrea realizăm că Alina Vuc, Ana Andreea, Albert Saritov, Alin Alexuc şi speram noi că şi Incze Kriszta, în urma unei conjuncturi diplomatice, au făcut un pas foarte mare către împlinirea visului oricărui sportiv: medalia olimpică! Sunt mândru de voi dragii mei, sunt împăcat sufleteşte că am putut să fiu în totalitate alături şi cred în voi până la capăt”, a afirmat Pîrcălabu.

Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg), Albert Saritov (cat. 97 kg – lupte libere) şi Alin Alexuc-Ciurariu (cat. 130 kg – lupte greco-romane) au obţinut biletele pentru Tokyo a turneul preolimpic din această săptămână de la Sofia. Alina Vuc (cat. 50 kg) era calificată încă din 2019.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă