23.6 C
Bucureศ™ti
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasฤƒSportCฤƒtฤƒlin Predoiu: Respingem comasarea Referendumului cu Europarlamentarele. Vom organiza un miting de...

Cฤƒtฤƒlin Predoiu: Respingem comasarea Referendumului cu Europarlamentarele. Vom organiza un miting de protest

Cฤƒtฤƒlin Predoiu: Amestecarea celor douฤƒ teme (comasarea alegerilor europarlamentare cu referendumul pentru modificarea Constituลฃiei) este o lipsฤƒ de respect faลฃฤƒ de români. Modificarea legii electorale este o aberaลฃie.

”Este ziua în care Antonescu ลŸi Ponta i-au vândut pe români. Decizia de a comasa alegerile europarlamentare cu revizuirea Constituลฃiei aratฤƒ cฤƒ primul ministru ลŸi preลŸedintele Senatului nu au nici cea mai micฤƒ consideraลฃie nici pentru alegerile europarlamentare ลŸi nici pentru Constituลฃie.

CiteลŸte ลŸi: Predoiu: Înลฃelept ar fi ca Guvernul sฤƒ amâne intrarea în vigoare a Codurilor penale

Amestecarea celor douฤƒ teme doar de dragul de obลฃine nominalizarea la preลŸedinลฃie de cฤƒtre Crin Antonescu aratฤƒ nu doar frica acestuia de a-ลŸi pierde candidatura, ci ลŸi caracterul practic fฤƒrฤƒ niciun fel de consideraลฃie faลฃฤƒ de nevoile românilor”, a declarat Cฤƒtฤƒlin Predoiu.

PDL nu va accepta promovarea acestei Constituลฃii criticate ลŸi dezavuate de Comisia de la Veneลฃia doar pentru ca Antonescu sฤƒ-ลŸi asigure candidatura la preลŸedinลฃie, a continuat Predoiu.
”Nu putem accepta ลŸi respingem categoric aceastฤƒ comasare. Nu putem accepta faptul cฤƒ USL va promova aceeaลŸi Constituลฃie a lui Crin Antonescu care a fost criticatฤƒ, dezavuatฤƒ ลŸi respinsฤƒ de cฤƒtre Comisia de la Veneลฃia. În loc sฤƒ refacฤƒ lucrฤƒrile Constituลฃiei de la zero, în loc sฤƒ insereze observaลฃiile fฤƒcute de cฤƒtre opoziลฃie, de cฤƒtre PDL, de cฤƒtre societatea civilฤƒ ลŸi de cฤƒtre Comisia de la Veneลฃia ลŸi sฤƒ revinฤƒ cu un proiect care sฤƒ satisfacฤƒ interesele românilor, Crin Antonescu a decis sฤƒ forลฃeze trecerea unei Constituลฃii care serveลŸte propriile interese. Preลฃul este menลฃinerea lui Crin Antonescu în poziลฃia de candidat al USL la preลŸedinลฃie”, a adฤƒugat acesta.

Fostul ministru al Justiลฃiei a explicat cฤƒ versiunea alegerilor pe liste a celor 300 de deputaลฃi este o aberaลฃie, Antonescu sacrificându-ลŸi propriul partid prin faptul cฤƒ a fost de acord cu acest lucru.

”O nouฤƒ aberaลฃie decisฤƒ azi de USL este prevederea ca la Senat sฤƒ fie 100 de senatori aleลŸi uninominal ลŸi la Camera Deputaลฃilor 300 de parlamentari aleลŸi prin vot pe listฤƒ. Aceastฤƒ alegere nu se justificฤƒ, încalcฤƒ principii fundamentale de drept ลŸi asigurฤƒ PSD o supremaลฃie zdrobitoare în Parlament. Dupฤƒ simulฤƒri ar reieลŸi cฤƒ 70% din locurile din Parlament vor fi ale PSD. În aceastฤƒ zi, Crin Antonescu ลŸi-a sacrificat propriul partid de dragul candidaturii la preลŸedinลฃie”, a mai spus Predoiu, conform B1TV.

Liderii USL au decis organizarea referendumului pentru validarea Constituลฃiei modificate simultan cu europarlamentarele din luna ma

Antonescu ลŸi Ponta au decis trecerea unei Constituลฃii care le serveลŸte interesele lor.

Ne pregฤƒtim de protest. Vom organiza un miting pânฤƒ la sfârลŸitul lunii ianuarie.

Liderii USL au decis organizarea referendumului pentru validarea Constituลฃiei modificate simultan cu europarlamentarele din luna mai.

Totodatฤƒ, USL a stabilit ca referendumul sฤƒ se desfฤƒลŸoare pe parcursul a douฤƒ zile: pe 24 ลŸi 25 mai. Referendumul se va desfฤƒลŸura cu un prag electoral de 50% prezenลฃฤƒ.

Liderii uniunii social discutฤƒ luni cu protocolul de colaborare pe masฤƒ, dupฤƒ ce sฤƒptฤƒmâna trecutฤƒ preลŸedintele PNL , Crin Antonescu, declara cฤƒ ar fi necesare anumite modificฤƒri ale documentelor.

Antonescu a spus cฤƒ „nu simte nevoia” reconfirmฤƒrii candidaturii sale la PreลŸedinลฃia României, dar simte nevoia unei „clarificฤƒri”.

Cele mai citite

S-a stins din viaศ›ฤƒ deputata PSD Simona-Maya Teodoroiu, fostฤƒ judecฤƒtoare la Curtea Constituศ›ionalฤƒ a Romรขniei

Deputata PSD Simona-Maya Teodoroiu, fostฤƒ judecฤƒtoare la Curtea Constituศ›ionalฤƒ a Romรขniei (CCR), a murit, a anunศ›at senatorul PSD Laura Moagher marศ›i searฤƒ. Moagher a...

VIDEO. Dacia Bigster devine cel mai scump model din istoria mฤƒrcii

Dacia a dezvฤƒluit noul sฤƒu SUV de segment C, Dacia Bigster, cel mai mare ศ™i mai scump model din istoria mฤƒrcii. https://www.youtube.com/watch?v=vseU8EEcWxw Dacia Bigster, noul model Dacia...

Primฤƒria Capitalei, sancศ›ionatฤƒ de Garda de Mediu pentru neimplementarea mฤƒsurilor de reducere a poluฤƒrii

Primฤƒria Generalฤƒ a Capitalei a fost sancศ›ionatฤƒ de Garda de Mediu pentru neรฎndeplinirea obligaศ›iilor de reducere a concentraศ›iilor de poluanศ›i atmosferici, informeazฤƒ Rador. Comisarii au...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ