15.6 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSportBoureanu: Declaraţia lui Macovei, potrivit căreia Blaga este amic al opoziţiei, este...

Boureanu: Declaraţia lui Macovei, potrivit căreia Blaga este amic al opoziţiei, este murdară

Vicepreşedintele PDL, Cristian Boureanu, a declarat că europarlamentarul Monica Macovei face „declaraţii murdare”, referitor la declaraţia ei cum că Blaga ar fi „un amic al opoziţiei”, relatează NewsIn.

În plus, Boureanu a arătat că, pe vremea când Blaga făcea campanii împotriva fostului premier Adrian Năstase, Macovei nu avea curajul să îl critice public pe social-democrat.

Monica Macovei cred că nu prea avea curajul să vorbească public împotriva lui Adrian Năstase când Vasile Blaga conducea campaniile împotriva lui Adrian Năstase. Iarăşi cred că este o declaraţie murdară”, a spus Boureanu. „Nu am auzit declaraţii făcute de colegii care au semnat moţiunea Blaga, în afară de provocările pe care le-au avut, de la unii care nu au experienţă politică”, a continuat Boureanu.

Acesta a mai atras atenţia că o mare parte din susţinătorii lui Emil Boc „nu au avut în viaţa lor un congres de alegeri”.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a afirmat joi seară că deşi „cu sufletul” l-ar sprijini pe Theodor Paleologu la şefia PDL, face „alegerea raţională” să-l voteze pe Emil Boc, în timp ce asupra lui Vasile Blaga ar plana suspiciuni legate de faptul că „nu este niciodată criticat de opoziţie”.

„Aş vrea cu sufletul să votez cu domnul Paleologu, însă am să vă spun care este opţiunea mea raţională: voi vota cu domnul Emil Boc. Este o alegere raţională, între Emil Boc şi Vasile Blaga se dă acum lupta pentru conducerea partidului. Prin acest vot eu consider că votez pentru proiectul de modernizare a României, lansat şi promovat de Traian Băsescu şi adus în practică prin Guvernul Emil Boc prin multe momente dificile. Şi în ciuda tuturor erorilor, greşelilor, proastei comunicări, cred că trebuie aceste proiecte urmate şi puse în practică (…) E o alegere raţională, aş vota cu tot sufletul cu Theodor Paleologu”, a susţinut Macovei, la televiziunea comercială B1 Tv.

„Partidul trebuie să aibă o loialitate în sens bun faţă de cel care la greu a promovat aceste proiecte, cu toate greşelile şi erorile făcute”, a adăugat ea.

Ea s-a referit şi la candidatura secretarului general al PDL la şefia partidului. „De ce nu domnul Blaga? Blaga întruneşte aprecierea oponenţilor duri ai lui Traian Băsescu şi oponenţilor reformei, constat că nu este criticat niciodată de opoziţie, este într-un fel amicul lor, ori pe mine mă îngrijorează şi nu voi vota cu nicio persoană care se bucură de simpatia sau de susţinerea echipei Voiculescu, Ponta sau Crin Antonescu„, şi-a explicat Macovei motivul pentru care nu-l susţine pe contracandidatul lui Emil Boc.

Cele mai citite

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...

Român găsit vinovat de comiterea unei crime de o instanță din Anglia

Un român care trăiește în Anglia a fost găsit vinovat de o instanță de judecată din Londra pentru comiterea unei crime. Sabin Manda (32...

Băncile din UE dezvoltă Wero, un sistem de plăți alternativ pentru a reduce dependența de Visa și Mastercard

Cele mai mari bănci din Uniunea Europeană au colaborat în secret timp de mai mulți ani pentru a dezvolta un nou sistem de plăți...
Ultima oră
Pe aceeași temă