9.9 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 15 octombrie 2024
AcasฤƒSportBoc: Tribunalele invocฤƒ greลŸit o prevedere CEDO รฎn cazul reducerii cu 25%...

Boc: Tribunalele invocฤƒ greลŸit o prevedere CEDO รฎn cazul reducerii cu 25% a salariilor

Deciziile de ilegalitate a reducerii salariilor, formulate de Tribunalele din Vâlcea ลŸi CฤƒlฤƒraลŸi, nu au niciun fundament sau substanลฃฤƒ juridicฤƒ pentru a câลŸtiga la instanลฃele superioare din perspectiva dreptului comunitar, deoarece tribunalul invocฤƒ greลŸit o prevedere CEDO, afirmฤƒ premierul Emil Boc, citat de Mediafax.

Întrebat, luni seara, într-o emisiune a TVR, cum va rezolva problema celor care câลŸtigฤƒ în justiลฃie în cazul reducerii cu 25% a salariilor, ลŸeful Guvernului a susลฃinut cฤƒ acestea sunt cazuri „cu totul ลŸi cu totul izolate” ลŸi la nivelul primei instanลฃe.

Magistraลฃii Tribunalului Vâlcea au decis cฤƒ reducerea salariilor cu 25% în cazul a ลŸase funcลฃionari de la Primฤƒria Voineasa ลŸi a doi judecฤƒtori care au contestat în instanลฃฤƒ decizia de diminuare a salariilor este ilegalฤƒ, astfel cฤƒ cele opt persoane ar urma sฤƒ îลŸi primeascฤƒ banii înapoi.

Judecฤƒtorii Tribunalului Vâlcea îลŸi motiveazฤƒ decizia prin faptul cฤƒ diminuarea reprezintฤƒ o încฤƒlcare a dreptului de proprietate conform Convenลฃiei Drepturilor Omului

Potrivit purtฤƒtorului de cuvânt al Tribunalului Vâlcea a precizat cฤƒ deciziile instanลฃei sunt definitive ลŸi executorii, dar pot fi atacate cu recurs.

ลži Tribunalul CฤƒlฤƒraลŸi a decis cฤƒ reลฃinerea a 25% din indemnizaลฃia de concediu în cazul profesorilor este ilegalฤƒ, astfel cฤƒ autoritฤƒลฃile locale sunt obligate sฤƒ restituie sumele aferente.

Vineri, premierul Emil Boc a declarat cฤƒ decizia Tribunalului Vâlcea conform cฤƒreia reducerea salariilor cu 25% este ilegalฤƒ va fi atacatฤƒ la instanลฃele superioare, dar nu poate opri aplicarea legii în condiลฃiile în care Curtea Constituลฃionalฤƒ a decis deja cฤƒ actul normativ este constituลฃional.

Solicitat de jurnaliลŸti sฤƒ comenteze motivarea Tribunalului, potrivit cฤƒruia diminuarea salarialฤƒ reprezintฤƒ o încฤƒlcare a dreptului de proprietate conform Convenลฃiei Drepturilor Omului, premierul a rฤƒspuns : „Dar când patronii dumneavoastrฤƒ au fost obligaลฃi sฤƒ vฤƒ taie salariile au încฤƒlcat drepturile omului ?”.

Cele mai citite

Nicuศ™or Dan vrea ca reparaศ›ia planศ™eului de la Unirii sฤƒ aibฤƒ toate avizele legale

Primarul general al Capitalei, NicuลŸor Dan, a anunลฃat luni seara cฤƒ vor fi continuate toate demersurile pentru ca documentele care atestฤƒ dreptul de proprietate...

SUA sunt รฎngrijorate de manevrele Chinei de lรขngฤƒ Taiwan

Statele Unite ลŸi-au exprimat luni รฎngrijorarea cu privire la noul val de manevre militare chineze din apropierea Taiwanului, subliniind cฤƒ aceste exerciลฃii "nejustificate" ar...

Nelu Tฤƒtaru: Sฤƒnฤƒtatea nu ar trebui sฤƒ aibฤƒ culoare politicฤƒ

รŽn spitalul din Huศ™i tratez, dorm, mฤƒnรขnc, plรขng, rรขd ศ™i รฎmi petrec majoritatea timpului de mai bine de 18 ani, spune medicul Tฤƒtaru Deputatul PNL,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ