5 C
București
miercuri, 13 noiembrie 2024
AcasăSportBOC: "Traversăm cea mai grea criză din ultimii 60 de ani. Bugetul...

BOC: „Traversăm cea mai grea criză din ultimii 60 de ani. Bugetul pe anul 2012 nu propune modificări salariale”

Bugetul pentru anul 2012 nu propune diminuări de salarii şi pensii şi le menţine cel puzţin la nivelul anului 2011. În 2012 se va realiza plata a 5% din hotărârile judecătoreşti definitive.
Suntem după patru trimestre consecutive de creştere economică.

Pot să vă asigur ca anul acesta suntem în graficul creşterii economice şi în graficul încadrării în ţinta de deficit de 4,4%

Bugetul pentru anul 2012, porneşte pentru o creştere economică.

Traversăm încă cea mai grea criză din ultimii 60 de ani.

Toate certitudinile ne determină să fim extrem de responsabili.

Acest ultim consiliu european a fost marcat puternit de criza economică şi discuţia cuprivire la salvarea monedei Euro şi a UE.

Deciziile au fost extrem de reealiste şi extrem de precise cu privire la solidaritatea UE.

Primul element este acela de consacrare a deficitului structural de 0,25% apoi de introducere a unor mecanisme automate e aplicarea de sancţiuni a unor reguli care nu se respectă. Aceste reguli nu sunt unele noi în UE. Decizia fermă este aceea de respectare cu sancţiuni a acestor reguli precise.

Pentru unificarea tratatelor ne trebuia unanimitate. Nu am avut parte de acest lucru din cauza opoziţiei Marii Britanii, ea rămânând de fapt în afara raportului guvernamental. UE solicită ca acest acord să fie ratificat de statele semnatare printr-o o revizuire a constituţiei sau a legilor echivalente de nivel constituţional.

Obţiunea României este de susţinere a acestui acord guvernamental de guvernanţă fiscală. Primul argument este acela că România a început deja adoptarea acelor măsuri.

În privinţa datoriei publice, România este cu mult sub nivelul de 60%. Vom încheia 2011, sun 33%, cu mult sub nivelul maxim al UE.

România nu poate rata şansa de a pierde trenul european al stabilităţii. românia nu doreşte să facă parte dintr-o europă altfel decât unită. Nu putem rămâne în afara nucleului dur al UE pentru ca asta ar insemna marginalizare şi ar însemna excluderea din UE.

În al treilea rând, România şi-a propus aderarea la moneda Euro în 2015. Adoptarea acestui acord garantează acest lucru.

Adoptarea acorului va fi o pavăză împotriva oricăror cadouri otrăvitre. Nu va mai da voie ca in anii electorali sa fie promovate politici populiste.Politici iresponsabile şi cadouri otrăvite nu vor mai exista în România. Revizuirea Constituţiei se doreşte pentru stabilitate.


Ştiu că este o lovitură dură a celor care mai cred în datoria deficitelor mari. Asemenea politici vor fi trimise la muzeul antichităţilor. Poţi să ai performanţă doar când îţi propui un buget echilibrat.

Cele mai citite

Statele Unite inaugurează o nouă bază antirachetă în Polonia, consolidând alianța cu NATO

Miercuri, Statele Unite inaugurează o nouă bază de apărare antirachetă în Redzikowo, Polonia, lângă coasta Mării Baltice. Proiectul, lansat în anii 2000, reprezintă un...

Scădere de 2,2% a producției industriale în România, în primele nouă luni din 2024

Ca serie ajustată, declinul a fost de 1,7% Producția industrială a României a înregistrată o scădere de 2,2% ca serie brută în primele nouă luni...

România atinge cel mai mare preț al energiei din 2024, pe fondul producției scăzute de energie regenerabilă

Scăderea producției de energie solară, cauzată de lipsa luminii solare, a dus la un deficit de producție, ceea ce a crescut semnificativ prețul energiei România...
Ultima oră
Pe aceeași temă