12.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSportBoc: România ar putea hrăni 80 de milioane de oameni

Boc: România ar putea hrăni 80 de milioane de oameni

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbata, la inaugurarea oficiala a fabricii Olympus Dairy Industry din comuna brasoveana Halchiu, ca România ar putea hrani 80 de milioane de oameni si ca obiectivul Guvernului este sa transforme tara din una importatoare de produse agroalimentare în una exportatoare, relatează NewsIn.

„Salut aceasta investitie, care este importanta din cel putin trei motive. Cei peste 55 milioane de euro investiti, cele peste 100 de locuri de munca în faza de implementare si calitatea înalta a produselor care vor pleca din aceasta fabrica. Aceasta investitie vine într-un domeniu important pentru România, tara noastra având capacitatea de a hrani 80 de milioane de oameni. Din nefericire, la aceasta ora importam mare parte din produsele agroalimentare de pe piata. Intentia acestui Guvern este de a transforma România dintr-o tara importatoare într-o tara exportatoare de produse alimentare”, a afirmat premierul.

Emil Boc a mai spus ca investitiile reprezinta cel mai bun raspuns la criza. „Cine investeste în perioada de criza este primul care va câstiga la finalul ei. În ultimii doi ani, chiar în aceasta perioada de criza, România a alocat mai multe resurse financiare spre investitii. Am reusit astfel sa ajungem într-o situatie de stabilitate financiara pe care vrem sa o pastram si anul viitor. Bugetul pentru 2012 va avea trei mari prioritati: investitii si locuri de munca, investitii si locuri de munca si iar investitii si locuri de munca, aceasta fiind singura cale pentru a nu intra în derapaj economic si pentru a consolida cresterea de anul acesta”, a sustinut premierul.

La rândul sau, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat ca aceasta fabrica este o investitie pentru viitor si este o investitie în ceea ce priveste al doilea produs alimentar al tarii, având în vedere ca „lânga pâine întotdeauna este si laptele”. Ministrul a mai spus ca, daca luam în calcul capacitatile de productie ale României, tara noastra „nu are voie sa importe produse lactate”. De asemenea, Tabara a spus ca amplasarea la Brasov este importanta pentru întregul lant, de la productie la distributie, si ca experienta în domeniu a celor care au realizat aceasta fabrica reprezinta o garantie a calitatii.

Grupul elen Olympus a inaugurat oficial sâmbata fabrica de lactate din comuna Halchiu în urma unei investitii de 55 de milioane de euro, care va permite crearea a 120 de locuri de munca. În noua fabrica au fost aduse echipamente de ultima generatie pentru receptia si procesarea laptelui, precum si tehnologie performanta pentru ambalarea produselor finite. Unitatea are o capacitate de receptie si prelucrare a laptelui de 40 de tone pe ora si trei linii de productie. Fabrica si-a început activitatea în luna iunie, fiind lansate deja pe piata trei produse: lapte de consum, lapte UHT si smântâna. Potrivit companiei, pâna la sfârsitul anului va începe productia de telemea, urmând ca, în primavara anului 2012, la Halchiu sa fie produs si iaurt. În cele patru luni de la deschiderea fabricii, produsele acesteia au ajuns si la export.

Premierul Emil Boc a fost însotit în judetul Brasov de ministrii Elena Udrea, Gheorghe Ialomitianu si Valeriu Tabara.

Cele mai citite

Septembrie, a treia cea mai slabă lună din 2024 pe segmentul de acțiuni, cu tranzacții de 1,2 miliarde lei

Bursa de Valori București a încheiat luna septembrie cu una dintre cele mai slabe performanțe ale anului, tranzacțiile pe segmentul de acțiuni totalizând 1,2...

Avertismente din mai multe industrii: Ceasuri de lux, oțel, retail și auto afectate de scăderea cererii

Primele luni ale anului 2024 au adus semnale de alarmă din diverse sectoare economice, inclusiv producția de ceasuri de lux, oțel, retail, auto. Printre...

Bărbat care punea la dispoziție locuințe pentru practicarea prostituției a fost reținut

Zece percheziţii domiciliare au efectuate luni, 30 septembrie, în județul Mureș, într-un dosar de proxenetism, un bărbat de 45 de ani fiind reţinut. Suspectul...
Ultima oră
Pe aceeași temă