20 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSportBoc, reprezentanţilor FMI, CE şi BM: Nu ne întoarcem la populism şi...

Boc, reprezentanţilor FMI, CE şi BM: Nu ne întoarcem la populism şi la greşelile din 2008

Premierul Emil Boc a declarat, astăzi, la întâlnirea cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI), Comisiei Europene (CE) şi BM (Banca Mondială), că Guvernul va evita greşelile făcute în 2008 şi că nu se va întoarce „la populism”, relatează NewsIn.

„De la ultima vizită, România a reuşit să iasă din recesiune. Bineînţeles nu e timp pentru şampanie şi petrecere, pentru că trebuie să evităm greşelile din 2008 şi să consolidăm performanţele aşa cum putem. Provocările sunt (…) să fim foarte precauţi, să nu repetăm greşelile din 2008 şi să nu ne întoarcem la populism. E mai bine să consolidăm ceea ce avem pentru a avea un viitor pentru România”, le-a spus Boc reprezentanţilor FMI, CE şi BM.

La rândul lui, Jeffrey Franks a apreciat eforturile făcute de România în vederea reformelor.

O misiune a Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Jeffrey Franks, a început pe 20 iulie cea de-a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv cu România, potrivit unui comunicat al FMI.

Vizita FMI, care se va încheia la 1 august, va fi comună cu a unor echipe din partea Comisiei Europene şi Băncii Mondiale.

„Misiunea se va întâlni cu autorităţile şi cu reprezentanţi ai partidelor politice, sindicatelor, mediului de afaceri, băncilor şi societăţii civile. Se aşteaptă ca misiunea să-şi prezinte concluziile la sfârşitul vizitei”, se mai arată în comunicat.

Consiliul Director al FMI a finalizat, la sfârşitul lunii iunie, prima evaluare a performanţei economice din România în cadrul acordului stand-by, analiză ce permite plata imediată a 481 milioane euro, însă autorităţile române au anunţat că nu vor folosi banii.

Acordul stand by a fost aprobat în 25 martie, cu o valoare de 3,5 miliarde euro sau aproximativ 4,9 miliarde dolari şi a intrat în vigoare pe 31 martie.

Cele mai citite

Opt copii din Fâșia Gaza vor fi tratați în România

Opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România, şi vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate, iar familiile...

Situație incredibilă la Bordeaux! Portarul a fost folosit pe post de mijlocaș

Goalkeeperul de rezervă al clubului francez Girondins de Bordeaux a fost trimis pe teren ca mijlocaș în timpul meciului din Cupa Franței împotriva echipei...

Forțele israeliene emit un avertisment pentru sudul Libanului în contextul confruntărilor cu Hezbollah

Forțele israeliene au emis un avertisment adresat locuitorilor din sudul Libanului, în contextul intensificării confruntărilor armate din zonă, potrivit declarațiilor unui purtător de cuvânt,...
Ultima oră
Pe aceeași temă