21.2 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăSportBlaga: PD, viitorul partid la guvernare

Blaga: PD, viitorul partid la guvernare

Partidul Democrat va demonstra, pentru prima data, la alegerile pentru Parlamentul European, ca este cel mai mare partid din tara, castigand 14 locuri de europarlamentari din cei 35 ai Romaniei, a declarat sambata, la Oradea, secretarul general al PD, Vasile Blaga, seful de campanie electorala, transmite Rompres.

 

“Hai sa dam o sansa Partidului Democrat sa guverneze si sa schimbam fata Romaniei!”, a spus Vasile Blaga, la lucrarile Consiliului de coordonare judetean al PD Bihor, organizat cu ocazia celei de-a treia editii a Zilei PD Bihor.

 

“De fiecare data inaintea campaniilor electorale ale partidului venim la Oradea, pentru ca este una dintre cele mai puternice organizatii ale noastre, o organizatie care a performat neincetat din 1990, chiar si atunci cand intreaga tara era 'rosie'. Nu intamplator si debutul campaniei prezidentiale din 2004, practic, in teritoriu, am facut-o tot in Oradea, insotindu-l pe domnul presedinte Traian Basescu”, a declarat Blaga.

 

El le-a solicitat colegilor de partid sa munceasca pentru intarirea echipei PD astfel incat sa confirme, intr-o prima etapa, la viitorul scrutin pentru europarlamentare, pozitia de prim partid al tarii. “Pentru aceasta, vor trebui consolidate structurile teritoriale, manifestata deschidere pentru a primi oameni neangajati politic in partid, in unele organizatii sa dispara mentalitatea de partid mic (7-10%), cu conducator unic care este interesat in special de scaunul lui”, a afirmat Blaga.

 

Situatia politica din tara, prezentata de Vasile Blaga, arata un context favorabil PD: Partidul Social Democrat se afla in mari framantari interne, legate inclusiv de motiunea de cenzura, apreciata drept 'un santaj'.

 

“Am justificat pozitia corecta a PD de a avea neincredere in posibilitatea depunerii unei motiuni de cenzura tocmai pentru ca liderii PSD doresc sa-si negocieze interese proprii in detrimentul partidului lor. Am vazut declaratiile de azi (sambata – n.r.) ale lui Cristian Diaconescu (vicepresedinte al PSD – n.r.)”, a precizat Vasile Blaga.

 

In opinia secretarului general al PD, Partidul National Liberal, stiind ca nu va mai avea pentru foarte multi ani prim-ministru, incearca sa lungeasca viata Guvernului Tariceanu II, premier ajuns, “accidental”, in functie datorita Aliantei D.A.

 

Marile prioritati ale PD sunt si vor ramane restructurarea si modernizarea statului roman, cresterea gradului de autonomie, modernizarea invatamantului, sanatatii si agriculturii.

 

Vasile Blaga considera ca toate acestea vor fi posibile daca echipa PD se va intari, intr-o echipa si mai puternica, pentru a da o sansa partidului de a guverna, adica de a avea prim-ministru si ministru de finantare. “Daca nu ai prim-ministru si ministru de finante esti doar asociat la guvernare”, a precizat secretarul general al PD.

 

Sarbatoarea democratilor va fi bine agrementata de muzica ansamblului 'Zece prajini' si continua in Parcul Nicolae Balcescu, unde, sambata dupa-amiaza, pe langa mititei, bere si gulas, a fost oferit un program artistic sustinut de membrii Ansamblului folcloric 'Crisana'.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Cine este Rareș Hopincă, învingătorul de la sectorul 2?

Sectoarele 2,3 și 4, partea de est a Bucureștiului, poetic denumite scutul de răsărit, vor fi conduse de Rareș Hopincă, Robert Negoiță și Daniel...

Aderarea totală a României și Bulgariei în Schengen, prioritate la nivel declarativ, dar absentă din planul Ungariei     

Ungaria, care preia președinția Consiliului UE la 1 iulie, a promis că va lucra pentru intrarea Bulgariei și României în Schengen, aceasta fiind una...

De când are actori precum Seagal pe lângă el, Putin a învățat să joace și în scenete proaste precum cele regizate de Kim Jong...

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a învățat multe din experiența actorilor de renume, care au fugit în statul său pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă