27.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportBlaga, întrebat dacă îl cunoaşte pe Eugeniu Petrescu: Fireşte, doar suntem colegi...

Blaga, întrebat dacă îl cunoaşte pe Eugeniu Petrescu: Fireşte, doar suntem colegi de partid

Fostul ministru de Interne, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a confirmat că îl cunoaşte pe Eugeniu Petrescu – al cărui nume este vehiculat în dosarul mitei de la Vama Halmeu – şi că acesta îi este coleg de partid, potrivit Mediafax.

Întrebat în măsură îl cunoaşte pe Eugeniu Petrescu, Blaga răspunde: „Fireşte că-l cunosc, doar suntem colegi de partid”.

Solicitat să precizeze dacă Petrescu are carnet de membru al PDL, Vasile Blaga spune: „Păi… cred că da, dar cel mai bine ar trebui să întrebaţi la cadre, pe domnul Antonie”.

Liderul PDL nu poate preciza din ce organizaţie face parte Petrescu, recomandând să fie cerute lămuriri „la cadre”.

În ceea ce-l priveşte pe Radu Mărginean, demis de la ANV miercuri seară, Blaga spune că el l-a propus în funcţie, în februarie 2009, la acel moment Mărginean fiind deja „adjunct al şefului vămilor”.

„Bun, eu l-am propus în funcţia de preşedinte al ANV pentru că am avut încredere în el şi am în continuare încredere în el şi îi susţin nevinovăţia”, declară fostul ministru de Interne.

Întrebat dacă informaţiile despre sistemul piramidal de colectare a şpăgilor la graniţe reprezintă o legendă sau un adevăr, Vasile Blaga răspunde: „Din câte am văzut, pare să fie o realitate”.

Şeful Serviciului Teritorial al DNA Oradea, procurorul Marius Iancu, a afirmat că Nicoleta Dobrescu nu a susţinut un concurs pentru ocuparea postului de şef al Vămii Halmeu, ci a fost delegată în funcţie în urma unei întâlniri cu şeful Autorităţii Vămilor, Radu Traian Mărginean. Întâlnirea a avut loc în 23 septembrie 2009 şi a fost programată de către Florian Liviu prin intermediul lui Eugeniu Petrescu.

De altfel, magistraţii sătmărenii au reţinut în motivarea încheierii că Nicoleta Dobrescu a fost însoţită de Eugeniu Petrescu când s-a întâlnit cu şeful ANV, Radu Traian Mărginean, pentru a fi delegată pe post.

Şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV), Radu Traian Mărginean, a fost audiat, miercuri, la sediul DNA Oradea, în acest dosar de trafic de influenţă din Vama Halmeu, şi a fost pus sub învinuire de procurori, fiind acuzat de luare de mită. Miercuri seară, Mărginean a fost demis din funcţie prin decizie a premierului Emil Boc.

Eugeniu Petrescu, cel care ar fi facilitat întâlnirea între fostul şef al ANV Radu Traian Mărginean şi fostul şef al Vămii Halmeu Nicoleta Dobrescu, apare pe lista de donatori a PDL din anul 2004 şi 2006.

Potrivit datelor disponibile pe site-ul Asociaţiei Pro Democraţia, Petrescu Eugeniu a donat, în anul 2004, Partidului Democrat 298.000.000 de lei.

Cele mai citite

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...

Eroul de la Năstasia

Dragul nostru Ilie Năstase, cunoscut mai ales pentru câteva voleuri luate de la poliție fiind prins băut la volan, dar și pentru schimbarea...

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...
Ultima oră
Pe aceeași temă