27.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportBaconschi pentru RL: Nepotismul produce efecte în ministerul de externe

Baconschi pentru RL: Nepotismul produce efecte în ministerul de externe

Teodor Baconschi, ministrul de externe al României, a declarat într-un interviu pentru România liberă că ministerul pe care-l conduce, dar şi alte instituţii de stat, se confruntă şi astăzi cu efectele nepotismului, care a fost în floare până acum câţiva ani.

„A fost o problemă! Din păcate el produce efecte şi astăzi. Până acum 3-4 ani concursurile erau o formalitate şi se intra foarte mult pe încrengături de familie, recomandări, pile.”

Ministrul de externe susţine că vocaţiile ereditare în diplomaţie „s-au îmbibat cu afinităţile de partid, cu pepinierele de partid care se mută în administraţia centrală, inclusiv MAE.”

Totuşi, crede Baconschi, „noua promoţie de diplomaţi care a început să intre în sistem prin 1995 s-a maturizat, e profesionalizată, sunt foarte mulţi oameni care lucrează excelent.”

De la performanţele noului val de diplomaţi până la meritocraţie, mai este mult, consideră ministrul afacerilor externe: „nu pot să spun că meritocraţia caracterizează MAE, din moment ce am criticat că s-a intrat prea mult pe pile şi grade de rudenii. Singura soluţie pentru atenuarea acestei probleme este aportul de sânge proaspăt: un concurs serios care să aducă oameni cu un nivel foarte bun, cu diplome prestigioase, care vorbesc bine limbi străine şi cunosc Europa.”

 

Cele mai citite

Visul Î.P.S. Ciolacu – Academia Catavencu

Î.P.S. Marcel Ciolacu… Nu, nu a trecut la cele bisericești. Î.P.S. înseamnă Întâiul Președinte Simigiu. Așadar, Î.P.S. Marcel Ciolacu a avut un vis....

Visul Î.P.S. Ciolacu – Academia Catavencu

Î.P.S. Marcel Ciolacu… Nu, nu a trecut la cele bisericești. Î.P.S. înseamnă Întâiul Președinte Simigiu. Așadar, Î.P.S. Marcel Ciolacu a avut un vis....

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...
Ultima oră
Pe aceeași temă