15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportCM 2018. Avancronica Finalei Mici, Anglia - Belgia. Statistici, tactică și pariuri

CM 2018. Avancronica Finalei Mici, Anglia – Belgia. Statistici, tactică și pariuri

Anglia și Belgia se întâlnesc în finala mică a Cupei Mondiale Rusia 2018. Naționala Albionului a mai ajuns în această fază a competiției în 1990, când a pierdut însă în fața țării gazdă, Italia, cu 1 – 2, terminând pe locul 4.

Acum, echipa lui Gareth Southgate, cel care, inițial, era gândit doar ca un interimar pe banca Angliei, întâlnește o generație de excepție a Belgiei, văzută de mulți, la începutul competiției ca o candidată serioasă la câștigarea trofeului.

Belgia, prin prezența în această fază și-a egalat deja cea mai mare performanță din istoria participărilor sale la Cupa Mondială, locul 4, în 1986, când a fost învinsă în finala mică de Franța, cu 4 – 2.

Statistica este clar de partea britanicilor. Cele două naționale s-au întâlnit de 22 ori, iar britanicii au câștigat de 15 ori, de patru ori au încheiat la egalitate și au pierdut doar trei meciuri, dintre care unul la loviturile de departajare în cadrul unui turneu amical desfășurat în Maroc, înaintea Campionatului Mondial din 1998.

În medie, Anglia a marcat trei goluri în poarta Belgiei.

Prima partidă dintre cele două reprezentative a avut loc în 1921, când englezii au câștigat meciul amical disputat la Bruxelles cu scorul de 2-0.

Până în 1952 a urmat o serie de încă 12 partide de verificare între cele două echipe, iar englezii și-au dovedit superioritatea în majoritatea dintre ele. Belgienii au obținut prima lor victorie în 1936, scor 3-2 la Bruxelles, după ce în 1923, la Antwerp, încheiaseră primul lor meci împotriva Angliei fără îfrângere, scor 2-2. Tot în această perioadă, la 11 mai 1927, englezii au reușit cea mai categorică victorie în fața belgienilor, scor 9-1 la Bruxelles.

Este de așteptat un meci diferit de cel dintre cele două formații, din faza grupelor, când belgienii s-au impus cu 1 – 0, în condițiile în care ambele naționale și-au menajat mai mulți titulari.

 

Echipele la meciul din grupe

 Anglia: Pickford – Alexander-Arnold (Welbeck ’79), Jones, Stones (Maguire ’46), Cahill, Rose – Loftus-Cheek, Dier, Delph – Rashford, Vardy. Selecţioner:

Belgia: Courtois – Dendoncker, Vermaelen (Kompany ’74), Boyata – Chadli, Fellaini, Dembélé, Tielemans – T. Hazard, Batshuayi, Januzaj (Mertens ’86).

Unicul gol al partied a fost marcat de Januzaj ’51.

 

Echipe de start posibile

Având în vedere tacticile folosite de cei doi antrenori în meciurile de la Cupa Mondială, Anglia este posibil să evolueze într-un sistem 3-4-3 sau 3-5-2, cu un vârf retras.

De cealaltă parte, Roberto Martinez a apelat, în dese rânduri la un sistem cu trei apărători.

 

Loturi

 Belgia:

Portari: Thibaut Courtois (Chelsea), Simon Mignolet (Liverpool), Koen Casteels (VfL Wolfsburg)

Fundaşi: Toby Alderweireld (Tottenham), Thomas Meunier (Paris Saint-Germain), Thomas Vermaelen (Barcelona), Jan Vertonghen (Tottenham), Dedryck Boyata (Celtic), Vincent Kompany (Manchester City)

Mijlocaşi: Marouane Fellaini (Manchester United), Axel Witsel (Tianjin Quanjian), Kevin De Bruyne (Manchester City), Eden Hazard (Chelsea), Nacer Chadli (West Bromwich Albion), Leander Dendoncker (Anderlecht), Thorgan Hazard (Borussia Moenchengladbach), Youri Tielemans (Monaco), Mousa Dembele (Tottenham Hotspur)

Atacanţi: Michy Batshuayi (Chelsea/Dortmund), Yannick Carrasco (Dalian Yifang), Adnan Januzaj (Real Sociedad), Romelu Lukaku (Manchester United), Dries Mertens (Napoli)

Rezervă: Laurent Ciman (Los Angeles FC)

Anglia:

Portari: Jack Butland (Stoke), Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Burnley)

Fundaşi: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Gary Cahill (Chelsea), Phil Jones, Ashley Young (ambii de la Manchester United), Harry Maguire (Leicester) John Stones, Kyle Walker (ambii de la Manchester City), Danny Rose, Kieran Trippier (ambii de la Tottenham)

Mijlocaşi: Dele Alli, Eric Dier (ambii de la Tottenham), Jordan Henderson (Liverpool), Fabian Delph, Raheem Sterling (ambii de la Manchester City), Jesse Lingard (Manchester United), Ruben Loftus-Cheek (Chelsea)

Atacanţi: Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Manchester United), Jamie Vardy (Leicester), Danny Welbeck (Arsenal)

 

Vârfurile de atac

 Cele două vârfuri din atacurile Angliei și Belgiei, Kane, respectiv Lukaku, se bat și pentru titlul de cel mai bun marcator de la Cupa Mondială.

Englezul de la Tottenham conduce în clasament, cu 6 goluri marcate, în timp ce Lukaku are 4 reușite la acest turneu final.

 

Pariuri

 Casele de pariuri dau favorită Belgia, cu o cotă de 2,20, față de 3,20 pentru o victorie a insularilor.

Dorit de Real Madrid, Kane este dat ca mare favorit la câștigarea titlului de cel mai bun marcator al competiției din Rusia, cu o cotă de doar 1,05. În schimb, cei care mizează că Lukaku îl va depășii pe englez la numărul de goluri marcate pot câștiga de 25 de ori suma pariată.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă