23.5 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSportAtletismGöring cel BUN. Fratele oficialului nazist ar fi SALVAT sute de evrei...

Göring cel BUN. Fratele oficialului nazist ar fi SALVAT sute de evrei de la moarte

Fratele mai mic al lui Hermann Göring, unul dintre oficialii nazişti de top, ar putea fi onorat deoarece şi-a riscat viaţa pentru a salva sute de evrei, în timpul Holocaustului. Albert Göring, un om de afaceri german, ar fi obţinut eliberarea unor deţinuţi din lagărele de concentrare, ar fi ajutat zeci de persoane să fugă din Germania şi le-ar fi oferit ajutoare pentru a supravieţui, potrivit Daily Mail.

Mai mult chiar, fratele mai mic al lui Göring ar fi făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a submina regimul nazist.

O cercetare în privinţa lui Albert Göring, care a murit în 1966, se desfăşoară în prezent la centrul de cercetare Yad Vashem din Israel, iar fratele oficialului nazist ar putea fi numit „Drept între Popoare”. Această onoare i-a fost acordată şi lui Oskar Schindler, industriaşul german care a salvat viaţa a peste 1.200 de evrei pe care i-a angajat la fabricile sale.

Cercetătorii de la Yad Vashem examinează declaraţii ale oamenilor salvaţi de Göring, rapoarte ale anchetatorilor americani şi ale Gestapo-ului pentru a vedea dacă informaţiile despre fratele oficialului nazist se confirmă.

Citeşte şi FOTO inedite din COREEA DE NORD. Cum arată viaţa de zi cu zi a locuitorilor din Phenian

În timpul celui de-al doilea război mondial, Albert Göring era director pentru export al Uzinelor Skoda din Cehoslovacia ocupată. După război, a fost anchetat pentru o presupusă implicare în Holocaust, dar a fost achitat în urma mărturiilor depuse de angajaţii de la Skoda.

A fost eliberat şi exonerat, dar nu a reuşit să se elibereze de stigmatul numelui său, devenind alcoolic şi depresiv.

Albert Göring a fost căsătorit cu o femeie din Cehia, Mila, cu care a avut o fiică. Cuplul a divorţat, iar Göring s-a recăsătorit cu menajera sa, cu puţin timp înainte de a muri, în 1966.

Citeşte şi TITANICUL va fi lansat la apă în 2016. Vezi cum va arăta în INTERIOR!

Cele mai citite

Puzzle în Educație. „Masa sănătoasă” a elevilor e pasată de la Ministerul Educației, la autoritățile locale

Ligia Deca spune că e responsabilitatea primarilor, iar edilii arată cu degetul spre directorii de școli Ministerul Educaţiei a­locă peste un miliard de lei pentru...

Comerțul suferă un recul: cifra de afaceri scade, pe fondul încetinirii consumului

Datele INS arată că evoluția generală a afacerilor din comerț a fost influențată pe mai multe segmente Datele Institutului Național de Statistică, publicate joi, arată...

Ministrul Sănătății din Liban: Țara este în război/500000 de persoane au fost strămutate

Ministrul Sănătății din Liban, Firass Abiad, a declarat că țara este "deja în război", iar aproape jumătate de milion de persoane au fost strămutate...
Ultima oră
Pe aceeași temă