26.4 C
București
marți, 10 septembrie 2024
AcasăSportAtletismFOTO: Neil Armstrong, un erou internaţional. Vezi imagini inedite din cariera sa!

FOTO: Neil Armstrong, un erou internaţional. Vezi imagini inedite din cariera sa!

Neil Armstrong, primul om care a păşit pe Lună, a murit sâmbătă la vârsta de 82 de ani din cauza unor complicaţii care au survenit în urma unor proceduri medicale la inimă.

Armstrong a obţinut certificatul de zbor la vârsta de 15 ani, chiar înainte de a obţine carnetul de şofer, şi a studiat ingineria aerospaţială.

Citeşte şi FOTO UIMITOARE: Cum arată colosul rusesc MD-160, cel mai mare ecranoplan construit vreodată!

La vârsta de 20 de ani era aviator al marinei americane, zburând în diferite misiuni în timpul Războiului din Coreea. La scurt timp după război, Neil Armstrong a devenit un experimentat pilot de cercetare experimentală, relatează The Atlantic.

Vezi şi FOTO: Vezi cum arată cel mai performant robot care va explora planeta Marte!

După ce a fost selectat pentru a face parte dintr-un program astronautic, Neil Armstrong a zburat pentru prima dată pe orbita Pământului în 1965, când a comandat misiunea spaţială americană „Gemini 8″.

Citeşte şi FOTO INEDITE: Cum arată şi cui aparţin cele 20 de PORTAVIOANE care există astăzi în lume

Ulterior, Amstrong a fost ales nu doar să comande misiunea spaţială Apollo 11, ci şi să devină primul om care urma să păşească pe Lună.

Vezi şi FOTO INEDITE: Cum s-a întâlnit FIDEL CASTRO cu eroul sovietic YURI GAGARIN în 1961

Aceasta a fost ultima sa misiune spaţială. Au urmat câteva luni în care eroul spaţial a călătorit prin lume şi a oferit interviuri. Într-un tur de 45 de zile, Neil Armstrong, Edwin Aldrin şi Michael Collins au vizitat 24 de ţări şi 27 de oraşe.

Citeşte şi FOTO UNICE: Cum arată spaţiul cosmic prin lentilele TELESCOPULUI SPAŢIAL HUBBLE

Galeria de mai sus conţine o serie de fotografii cu Neil Armstrong de-a lungul unei cariere care l-a transformat într-un erou internaţional.

Cele mai citite

Angela Gheorghiu a șocat audiența unui concert din Seul

Angela Gheorghiu a generat o mare controversă în timpul unei reprezentații a operei „Tosca” la Centrul Sejong pentru Artele Spectacolului din Seul. Angela Gheorghiu a...

Surpriza de care au avut parte lucrătorii de la Registrul Auto Român când o mașină de colecție a fost adusă pentru efectuarea inspecției tehnice

Lucrătorii de la Registrul Auto Român din Mureș au avut parte de o surpriză de proporții. Un autoturism clasic, Fiat 500 Topolino, a fost...

Americanii au utilizat un record de 100 de trilioane de megabyți de date wireless în 2023

Americanii au folosit puțin peste 100 de trilioane de megabyți de date wireless în 2023, o creștere de 36% față de anul anterior, marcând...
Ultima oră
Pe aceeași temă