27.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSportATACURI DURE între liderii USL. Antonescu: De ce a plecat Boc? Originalul...

ATACURI DURE între liderii USL. Antonescu: De ce a plecat Boc? Originalul e de preferat copiei

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că nu mai are la fel de multă încredere în Victor Ponta ca la începutul construcţiei USL şi s-a întrebat de ce au mai fost schimbaţi Boc şi Ungureanu, întrucât „originalul e intotdeauna preferabil copiei”, potrivit Mediafax.

El s-a arătat deranjat de faptul că premierul a adoptat termenii lui Traian Băsescu în relatările despre referendumul din 2012. Victor Ponta a transmis, la rândul său, un avertisment la adresa liderului PNL.

Citeşte şi Antonescu: Adevărat că uneori dacă te faci frate cu dracu’ treci puntea, dar n-ajungi bine niciodată

Crin Antonescu l-a criticat vehement, într-o emisiune TV, pe partenerul său de alianţă, Victor Ponta. „Constat cu tristeţe că, dincolo de întâmplări, numirea unor procurori, propunerea procurorilor, (…) există ceva care pe mine, de exemplu, şi nu cred că numai pe mine mă deranjează, pentru că nu mai există nicio circumstanţă atenuantă – s-a schimbat tonul şi s-a schimbat povestea, s-a schimbat istoria”, a susţinut Antonescu, într-o emisiune a postului Antena 3, precizând că se referă la raportarea premierului la episodul referendumului pentru demiterea preşedintelui.

„Partenerul meu politic, premierul, lider al USL, se referă la episodul referendumului din vara lui 2012, de suspendare a lui Traian Băsescu, în termenii lui Traian Băsescu. Premierul zice azi «nu au venit destui oameni, de asta a rămas Băsescu la putere». Păi uităm că oameni au venit destui, au venit mulţi, îngrozitor de mulţi pentru Traian Băsescu, nu au venit niciodată atât de mulţi pentru a vota sau pentru a demite un preşedinte”, a susţinut liderul PNL.

Citeşte şi Antonescu: Am mai puţină încredere în Victor Ponta

El a amintit de momentul „eratei” emise de Curtea Constituţională în interpretarea unei decizii privind referendumul, reproşându-i lui Victor Ponta faptul că ar fi făcut uitat acest lucru.

Antonescu: Orginalul e intotdeauna preferabil copiei

Avem o relaţie politică în care ne străduim să mergem înainte, şi deocamdată am deplina speranţă că vom reuşi. Dar înainte pentru mine înseamnă doar acele lucruri, şi nu altele. Dacă în continuare vom constata că nu am făcut ce am spus, ci altceva, că aşa a fost nevoie – vine simplu întrebarea şi nu ezit să dau şi răspuns. Dacă nu putem face altceva decât Băsescu, de ce nu i-am lăsat pe Băsescu, Boc şi Ungureanu să facă ei, că originalul e întotdeauna preferabil copiei” a declarat Antonescu.

Liderul PNL, despre episodul Kovesi

Crin Antonescu a precizat că „la rigoare” Laura Codruţa Kovesi poate fi propusă pentru şefia DNA, dar cineva trebuie să fie „cinstit” şi să spună: „da, n-am uitat ce s-a întâmplat în Parchetul general sub conducerea doamnei Kovesi şi a domnului Băsescu”. Toate acele lucruri aşa au stat, nu v-am minţit când v-am spus şi ne plângeam pe la porţile voastre că aşa stau lucrurile şi vă ceream voturile ca să le schimbăm. «Nu pot acum, e o situaţie, internaţională, juridică, de care vreţi. Sunt silit să fac asta şi o fac, fac acest compromis». Dar a ne face că uităm porţiuni din istorie şi a povesti pe tonul şi cu termenii propagandei lui Traian Băsescu, un trecut atât de recent, cred că este mai supărător decât faptul în sine, care înseamnă un compromis politic”, a declarat Antonescu.

El a menţionat că s-a simţit jignit de faptul că Traian Băsescu şi-a bătut joc „într-un fel” de Victor Ponta atunci când a susţinut că a fost alegerea premierului să o propună pe Kovesi la şefia DNA, fapt care a lezat orgoliul său şi a „milioane de oameni”.

Replica lui Ponta: Fără PSD nu câştigă nimeni prezidenţialele

La rândul său, preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, la o televiziune, că intenţionează să îl sprijine pe Crin Antonescu pentru funcţia de preşedinte, dar că se va „ascunde” dacă sondajele ar arăta că îi afectează acestuia campania, adăugând însă în acelaşi timp că „fără PSD nu câştigă nimeni prezidenţialele”.

El a afirmat din nou că va avea grijă să nu îl tragă în jos pe liderul PNL, Crin Antonescu, în campania pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor, menţionând însă că, potrivit ultimelor sondaje, nu este chiar „o piatră de moară” pentru acesta.

Citeşte şi Ponta: Fără PSD nu câştigă nimeni prezidenţialele

Cele mai citite

VIDEO Bărbat prins de un mal de pământ în timp ce lucra la o rețea de canalizare. A fost salvat de pompieri

Un bărbat de 55 de ani, care lucra la introducerea rețelei de canalizare în comuna Stoina, din județul Gorj, a fost surprins de un...

Două minivacanțe la sfârșit de an, dintre care una ar putea să aibă șapte zile

Guvernul ar putea acorda mai multe zile libere suplimentare în perioada sărbătorilor de Crăciun și Revelion, creând astfel minivacanțe prelungite pentru angajați. De Crăciun,...

VIDEO. Imagini incredibile din Africa de Sud. Sute de șoferi, blocați în zăpadă

În estul Africii de Sud, ninsorile abundente și neobișnuite au provocat haos, blocând sute de șoferi pe drumurile acoperite de zăpadă. https://twitter.com/corRUSpondent/status/1837606451898130847 Sute de șoferi, blocați...
Ultima oră
Pe aceeași temă