27.3 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSportAntonescu: Politica externă pe care o face Băsescu e caricatură

Antonescu: Politica externă pe care o face Băsescu e caricatură

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi că jocurile politice pe care Traian Băsescu le făcea „în interior” sunt cele care au dus la conflictul iscat între politicienii Ungariei şi statul român.

Antonescu a susţinut, în cadrul primei conferinţe de presă după vacanţă, că nu este nevoie de „cruciadă anti-Budapesta” pentru a rezolva problema minorităţilor maghiare de pe teritoriul României.

„Politica externă a României nu se face cu declaraţii de război, cu declaraţii ofensive, de punere la punct a cuiva în context electoral. Aceasta e dovadă de provincialism, de marginalitate, de caricatură”, a comentat liderul PNL.

Citeşte şi Antonescu: Nu polemizez cu toate invenţiile de vară ale lui Băsescu

Totodată, Crin Antonescu l-a atacat pe Traian Băsescu, spunând că preşedintele a încurajat declaraţiile naţionaliste ale politicienilor ungari.

„Traian Băsescu a permis, a invitat, a cauţionat, chiar, transformarea României în poligon pentru politicienii ungari”, a mai spus liberalul.

Cele mai citite

Ministrul Sănătății din Liban: Țara este în război/500000 de persoane au fost strămutate

Ministrul Sănătății din Liban, Firass Abiad, a declarat că țara este "deja în război", iar aproape jumătate de milion de persoane au fost strămutate...

Rareș, acest Toma Alimoș al politicii

Ieșind de la salonul de epilare cu laser, domnului Rareș Bogdan i-a bășit o idee. Ca să n-o uite, și-a notat-o iute pe...

Industria alimentară din România, dependentă de muncitori necalificați: 75% din forța de muncă are doar 8 clase

Patronatele din industria alimentară atrag atenția că 75% din angajații din acest sector nu pot fi calificați din cauza nivelului scăzut de educație, majoritatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă