15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSportAntonescu: "PNL îi evită pe cei care vin cu vaporul şi pleacă...

Antonescu: „PNL îi evită pe cei care vin cu vaporul şi pleacă cu barca”

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, în faţa aleşilor locali reuniţi la Braşov, că liberalii trebuie să-i evite pe cei care "vin cu vaporul şi pleacă cu barca", menţionând că PNL trebuie să aibă propriul mijloc de transport, chiar şi "per pedes", precum apostolii.

"Cine spunea (la Liga aleşilor locali, n.r.) că trebuie să evităm oamenii care vin cu vaporul şi pleacă cu barca (…) Vina nu este nici a omului care a venit cu vaporul, pentru că omul care a venit cu vaporul şi cu care noi am fost aliaţi, şi la care am contribuit serios ca să-l facem preşedinte al României, omul acela i-a minţit pe români şi ne-a minţit şi pe noi. Ne-am despărţit de omul acela şi de partidul lui când a trebuit, chiar dacă acest lucru ne-a costat, şi nu am mai acceptat niciun compromis cu omul acela şi cu partidul lui, chiar dacă asta ne-a costat patru ani de opoziţie", a afirmat Antonescu, rugându-i pe aleşii locali să reamintească acest lucru alegătorilor.

De asemenea, el a interpretat momentul constituirii USL, menţionând că a fost vorba de un compromis necesar. "Am făcut un compromis cu omuleţul cu bărcuţa, acum omuleţ, omuleţ, dar partidul e mare, nu e chiar barcă. L-am făcut nu cu uşurinţă, dar l-am făcut cu responsabilitate, iar pentru cei care ne întreabă astăzi «Da’ ce, nu ştiaţi cum sunt pesediştii, de ce v-aţi aliat?», ar trebui să răspundă la întrebarea dacă pentru România era bine ca Băsescu şi PDL din 2012 să păstreze puterea în ţara asta (…) Această alianţă, această formulă, neapărat necesară pentru a răsturna acel regim în mod democratic era generată nu de ambiţiile sau dorinţele noastre sau ale PSD, ci de faptul că un număr enorm de oameni din ţara asta erau aduşi la exasperare", a mai spus Antonescu.

El a precizat că ambele alianţe au fost rupte de PNL atunci când liberalii au constatat că au fost minţiţi. "Cum nu am refăcut-o vreodată cu Băsescu, nu o vom reface nici cu ei. Pentru asta însă nu e suficient să nu mai avem de a face cu oameni care vin pe vapoare sau pleacă cu bărcuţe. Pentru asta trebuie să avem propriul nostru mijloc de transport, şi în 25 mai dumneavoastră sunteţi cei care aveţi în cea mai mare parte soarta acestui partid în mână", le-a mai transmis Antonescu aleşilor locali.

Ulterior, în cadrul unei conferinţe de presă, Antonescu a fost întrebat care ar trebui să fie vehiculul PNL în acest an. "Nu are importanţă care, ideea evident metaforică era aceea că PNL trebuie să fie…", a răspuns Antonescu, fiind întrerupt de un jurnalist care l-a întrebat dacă "per pedes" ar fi o soluţie.

"Nici per pedes nu e rău, apostolii au plecat pe jos, şi uite, au reuşit. E vorba de ideea ca PNL să fie un partid suficient de puternic încât să-şi abordeze obiectivele, să-şi dispute mizele fără a fi nevoie să facă o mare alianţă politică aşa cum a fost alianţa DA sau USL", a spus preşedintele PNL.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă