19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportUPDATE: Ana – Maria Popescu, finalistă la Tokyo

UPDATE: Ana – Maria Popescu, finalistă la Tokyo

Scrimera română Ana-Maria Popescu s-a calificat în semifinalele probei individuale feminine de spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a dispus de Julia Beljajeva (Estonia), cu 15-8.

Ana-Maria Popescu, vicecampioană olimpică la individual în 2008, la Beijing, şi campioană olimpică la Rio, în 2016, cu echipa, a controlat tactic meciul cu sportiva baltică de la un capăt la altul, câştigând fără emoţii.

Beljajeva are în palmares un titlu mondial la individual în 2013 (Budapesta), dar şi o medalie de bronz la Mondiale, în 2017, la Leipzig.

În penultimul act, de la ora 12:30, Popescu va înfrunta o altă sportivă din Estonia, Katrina Lehis, care a dispus în sferturi de italianca Rossella Fiamingo cu 15-7.

La Tokyo, Popescu (CSA Steaua) a intrat direct în turul secund, câştigând cu 15-10 meciul cu singaporeza Kiria Tikanah Abdul Rahman, după care a învins-o în optimi pe Sera Song (Coreea de Sud), cu 15-6.

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă