-2 C
București
duminică, 5 ianuarie 2025
AcasăSportAlte sporturiUn tânăr roman cu dizabilități, singurul jucător de para teqball din România,...

Un tânăr roman cu dizabilități, singurul jucător de para teqball din România, câștigător al unei burse Kiss FM

Un tânăr roman cu dizabilități, singurul jucător de para teqball din România, câștigător al unei burse Kiss FM!

Alți șapte tineri din România, printre care un tânăr cu dizabilități, singurul jucător profesionist de para teqball din România, au câștigat Bursele de Merit Mai Mult, în cadrul campaniei inițiate de Kiss FM cu scopul de a sprijini tinerii din România care vor să-și urmeze pasiunile. Inițiată în parteneriat cu organizația World Vision România, campania își propune să identifice tineri care vor primi burse în valoare totală de 200.000 de lei pentru ca aceștia să-și acopere nevoile educaționale și de studii, pentru a-și croi un drum în viață.

În cazul acestor șapte tineri din Argeș, Ilfov, Cluj, Dolj, Neamț și Vâlcea sportul, medicina, muzica și ingineria se află pe lista pasiunilor, care spera ei, să îi ajute să-ți croiască o carieră de succes pe viitor. În momentul de față toți sunt la liceu și în ciuda posibilităților financiare limitate și a situațiilor familiale complicate, au rezultate școlare bune.

De mic, Ștefan din Argeș dorește să fie sportiv de performanță. El este singurul jucător profesionist de para teqball din România, participant al primei competiții de acest gen din țară, dar și un bun jucător de fotbal în ciuda dizabilității sale. Deși piciorul lui stâng este mai scurt, reușește să-și dedice timpul sportului, având rezultate excelente. Para teqball este un sport asemănător tenisului de picior, doar că implică o masă similară cu cea de ping pong, în loc de un teren.

para teqball

Catinca din Ilfov practică scrima de performanță la sabie. Visul ei este să ajungă la jocurile olimpice din 2028 și la concursuri internaționale. Din păcate, familia nu poate să îi ofere suportul financiar necesar pentru anvergura pregătirii competiționale.

para teqball

Darius din Ilfov frecventează un club de rugby, cu tot ceea ce implică acest lucru, mergând chiar în cantomanente. Visul lui este să facă performanță în acest sport. Provine dintr-o familie monoparentală, care face eforturi considerabile pentru asigurarea vieții de zi cu zi.

para teqball

Chiar dacă urmează cursurile unui liceu vocațional, având ca specializare învățător – educatoare, Crina din Cluj nu și-a uitat pasiunea pentru construcții. Încă de când era mică își dorea să devină un foarte bun inginer în domeniu. Locuiește cu ambii părinți și cu sora ei mai mare într-o localitate situată la 65 km de Cluj-Napoca. Mama este casnică, lucrează doar tatăl și cu greu fac față nevoilor financiare. În timpul școlii locuiește la internatul liceului din Cluj-Napoca.

para teqball

Georgiana din Dolj cântă, este pasionata de chimie și își dorește să devină medic. Locuiește împreună cu părinții și bunica paternă, într-o casă bătrânească. Mama are probleme de sănătate, nu se poate deplasa fără cârje, însă face eforturi pentru a o susține pe fată la liceu în Băilești.

para teqball

Teodora din Neamț locuiește împreună cu sora sa în Iași, oraș în care a ajuns din clasa a VII-a pentru a putea studia vioara. Pasiunea pentru muzica a mostenit-o de la tatăl ei căruia îi place să cânte la saxofon. Mama este croitoreasă, iar tatăl pedagog. De multe ori veniturile nu ajung pentru a o susține pe Teodora în pasiunea sa pentru muzică. Teodora este elevă la un liceu din Iași și își dorește ca în viitor să ajungă o violonistă celebră. Sora ei este studentă în anul IV tot în Iași, și studiază pianul.

para teqball

Alexandra din Vâlcea are 18 ani și este în clasa a XII-a la un liceu din Râmnicu Vâlcea. În timpul ei liber joacă fotbal, un sport pe care îl iubește cu toată inima. Ea joacă într-o echipă de fete și își dorește să facă performanță în acest sport, activând în prezent într-o echipă profesionistă. În familia sa veniturile sunt scăzute, Alexandra mai are un frate geamăn.

para teqball

Bursa de Merit Mai Mult, parte dintr-un angajament pe termen lung al Kiss FM cu privire la tineri și educație

Prin campania Bursa de Merit Mai Mult, Kiss FM vine în sprijinul acelor tineri care au înțeles cât de important este să aibă un vis în viață pe care să-l urmeze și pentru care să lupte. Astfel, pentru a încuraja acești tineri, vedete din România, precum Oana Pellea, Feli, Ana Maria Popescu (Brânză), Călin Goia, Chef Florin Dumitrescu și Andi Vasluianu s-au alăturat campaniei, dând publicității fotografii de când erau tineri atunci când și ei visau să facă ceva în viață.

Campania Bursa de Merit Mai Mult reflectă preocuparea Kiss FM față de tinerii din România și educația noilor generații, prin recunoașterea meritelor celor care și-au descoperit un talent, o vocație și luptă pentru realizarea unui vis. Kiss FM înțelege cât de important este ca tinerii să-și găsească cât mai devreme drumul în viață și consideră crucial orice sprijin oferit în acest sens.

Tinerii talentați sau cu performanțe deosebite care provin din medii defavorizate, Bursa oferită în cadrul campaniei esta una financiară, prin care tinerii își pot asigura nevoile care țin de visurile lor, precum cursuri, materiale, instrumente etc.

Un sfert dintre adolescenţii din mediul rural nu și-au descoperit încă nicio pasiune

Conform datelor World Vision România, un sfert dintre adolescenţii din mediul rural nu și-au descoperit încă nicio pasiune, 4 din 10 copii nu participă la nicio activitate extrașcolară şi 73% dintre copiii de gimnaziu nu au mers niciodată în tabără. 

În România trăiesc aproximativ 2 milioane de tineri cu vârsta cuprinsă între 11 și 18 ani, iar 24% dintre aceștia, adică aproape jumătate de milion, trăiesc în sărăcie, conform Eurostat. Tinerii români sunt cei mai săraci din Uniunea Europeană, țara noastră fiind pe ultimul loc în acest top, întrecută chiar și de Bulgaria.

Cine dorește să sprijine pasiunea acestor tineri o poate face donând pe https://worldvision.ro/implica-te/campanii/bursa-de-merit-mai-mult/.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă