13.2 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSportAlte sporturiJordan Chiles a primit „medalia” de bronz la MTV VMA!

Jordan Chiles a primit „medalia” de bronz la MTV VMA!

Jordan Chiles, gimnasta americană, a fost premiată pe scena MTV Video Music Awards cu un ceas de bronz, oferit de rapperul Flava Flav.

Premiul a fost o aluzie la bronzul pierdut de Chiles la Jocurile Olimpice de la Paris, în fața Anei Maria Bărbosu. Decizia TAS de a atribui medalia de bronz româncei Bărbosu, lăsând-o pe Chiles fără medalie, a fost un subiect de controversă, iar la o lună după, Chiles a participat la MTV VMA, unul dintre cele mai mari evenimente muzicale ale anului.

Jordan Chiles a urcat pe scenă alături de Flava Flav pentru a prezenta primul premiu al serii, dar înainte de acest moment, rapperul i-a oferit gimnastei un ceas de bronz în aplauzele spectatorilor de la UBS Arena, din New York. „Știu că au încercat să-ți ia medalia”, a spus Flava Flav, referindu-se la controversa de la Paris, și „Ți-am adus ceva ce ei nu-ți pot lua”.

Gestul a emoționat-o pe Chiles, care a declarat: „Wow. Nici măcar nu știu ce să spun.” În aceeași zi, Jordan Chiles a participat la Forbes Power Women’s Summit și a discutat despre impactul negativ al experienței de la Jocurile Olimpice. „Mi-a fost luat cel mai important lucru: recunoașterea a ceea ce am fost. Nu este vorba despre medalie. Este vorba despre culoarea pielii mele. M-am simțit golită,” a spus Chiles conform USA Today Sports. „Am simțit că m-am întors în 2018, când mi-am pierdut dragostea pentru sport. Acum, am pierdut-o din nou.”

Jordan Chiles premiată la MTV WMA

Chiles a comparat momentul trăit la Paris cu experiența din 2018, când a suferit abuzuri emoționale și verbale de la un antrenor. „Eram în situația de a face față unui antrenor care m-a abuzat emoțional și verbal,” a spus ea. „Acum simt că nu am fost capabilă să mă fac auzită.”

La Jocurile Olimpice de la Paris, Ana Maria Bărbosu a terminat inițial pe locul 3, dar după contestația depusă de antrenoarea americană Cecile Landi, Bărbosu a fost retrogradată pe locul 4, iar Chiles a urcat pe podium. Contestațiile ulterioare au fost favorabile pentru Bărbosu, care a recâștigat medalia de bronz, primind-o la București. Jordan Chiles a declarat că „nu are legătură cu medalia, e vorba de culoarea pielii mele. Cei care dețin controlul vor face dreptate”.

Inițial, Jordan Chiles a câștigat medalia de bronz la exercițiul de la sol la Jocurile Olimpice de la Paris, unde a urcat pe podium alături de Simone Biles și Rebeca Andrade. Însă, după o controversată decizie a TAS, medalia i-a fost retrasă și acordată Anei Maria Bărbosu. Chiles a comentat decizia pe Instagram, numind-o „nedreaptă” și exprimându-și dezamăgirea profundă. În ciuda acestor provocări, Chiles a decis să își continue cariera sportivă, afirmând că „steaua mea nu se va stinge niciodată și voi continua mereu să merg înainte”. 

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Giurgiu dă lovitura! Biletul de milioane al premiului la Loto, a fost jucat în oraș

Acesta este al doilea câştig la Joker de categoria I, obţinut în acest an Biletul norocos a fost jucat la o agenţie din Giurgiu. Marele...

Trump în siguranță, după o „aparentă” tentativă de asasinat

Suspectul și-a exprimat sprijinul pentru Ucraina în lupta împotriva Rusiei Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, este în afara oricărui pericol, după ce Serviciul...

Giurgiu dă lovitura! Biletul de milioane al premiului la Loto, a fost jucat în oraș

Acesta este al doilea câştig la Joker de categoria I, obţinut în acest an Biletul norocos a fost jucat la o agenţie din Giurgiu. Marele...
Ultima oră
Pe aceeași temă