11.5 C
București
marți, 19 noiembrie 2024
AcasăSportAlianţa între PSD şi ACD va dura până în 2020

Alianţa între PSD şi ACD va dura până în 2020

Uniunea Social Liberală (USL) între PSD şi ACD, ce urmează să fie încheiată sâmbătă, îşi propune să funcţioneze până pe 31 decembrie 2020, potrivit protocolului obţinut de NewsIn.

Uniunea Social Liberală (USL) va fi condusă de preşedintele PSD şi de cel al PNL, care vor lua decizii prin „consultare şi consens”, fiind interzise trecerea de la un partid la altul a membrilor formaţiunilor care compun noua construcţie şi intituindu-se obligativitatea votului comun în Parlament.

Sediul alianţei va fi în locaţia deţinută de PNL, din Şos. Kiseleff 57, iar sigla este compusă din însemnele PSD şi ACD.

Totodată în protocol se precizează că „cele două părţi nu vor accepta sau iniţia participarea separată în alte alianţe electorale”, iar „sancţiunile pentru încălcarea protocolului se asimilează celor pentru încălcarea statutelor partidelor, decise de fiecare partid în parte, din proprie iniţiativă sau la solicitarea celeilalte părţi”.

„Este şi un nume frumos şi o siglă foarte frumoasă, care va fi plăcută de cetăţeni şi sperăm noi aducă bunăstare pentru fiecare cetăţean român. (…) Săgeata cu trandafirii s-au unit şi a ieşit o siglă foarte frumoasă”, a declarat Liviu Dragnea, secretarul general al PSD.

20 de priorităţi de reformare

Alianţa îşi asumă 10 priorităţi pentru reforma instituţională a României şi 10 privind reforma economică, socială, politică şi administrativă.

La capitolul dedicat reformei economice, sociale, politice şi administrative, principala prioritate este definită ca „mai multă economie, mai puţină birocraţie”. Acestui obiectiv îi sunt subsumate o serie de ţinte pe care USL le asumă: crearea de locuri de muncă, stimularea sectorului privat, îndeosebi a IMM-urilor, autonom în raport cu puterea politică, scăderea şi simplificarea fiscalităţii, reducerea costului muncii, încurajarea şi sprijinirea capitalului naţional sub toate formele, atragerea investiţiilor prin stabilitate şi predictibilitate legislativă, absorbţia şi utilizarea corectă a fondurilor europene, asigurarea stabilităţii macroeconomice şi monetare necesare aderării la moneda unică europeană.

Cele 20 de priorităţi sunt sintetizate în cinci obiective principale. „Înlăturarea de la putere pe cale democratică a acutalului regim clientelar-mafiot corupt şi ineficient, regim care a atacat toate instituţiile democraţiei parlamentare, a subminat economia naţională, a afectat direct nivelul de trai al majorităţii românilor, a încălcat drepturi şi libertăţi constituţionale, a depreciat grav poziţia şi imaginea pe plan internaţional”, este primul dintre aceste obiective primordiale. Celelalte patru sunt revenirea României pe un drum politic, economic şi social european, asigurarea bunăstării cetăţenilor, asigurarea bunei guvernări şi reprezentarea intereselor majore ale României în relaţiile internaţionale.


 

Cele mai citite

Anvelope mixte versus anvelope de iarnă

Utilizarea unui set de anvelope tip all-season poate reduce considerabil costurile de exploatarea ale unei mașini, dar este bine să știți și care...

1.000 de zile de război pe scară largă între Rusia și Ucraina

Pe clădirile UE au fost proiectate imagini cu steaguri ucrainene, un omagiu adus apărătorilor țării Liderii, oficialii și diplomații occidentali au marcat cele 1.000 de...

România, cea mai ridicată inflație din UE pentru a opta lună consecutiv

Banca Națională a României a revizuit în creștere prognoza inflației pentru finalul anului 2024 la 4,9%, față de 4% anterior BNR a estimat că inflația...
Ultima oră
Pe aceeași temă