20 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportAlegerile au inceput la Tebea

Alegerile au inceput la Tebea

» Presedintele Traian Basescu s-a afisat ieri cu proaspatul nominalizat al PD-L la functia de premier, Theodor Stolojan, la ceremoniile dedicate comemorarii a 136 de ani de la moartea lui Avram Iancu. La mica distanta s-a aflat si liderul PRM, Vadim Tudor.

Imediat dupa oficierea slujbei de pomenire a simbolului motilor, Avram Iancu, presedintele Traian Basescu a parasit, brusc, ieri la Tebea scena manifestarilor pentru o baie de multime, lasand pentru un moment asistenta descumpanita. Pentru prima data de la scandalul prin care PD-L a cedat PRM postul de vicepresedinte al Senatului si de la nominalizarea lui Theodor Stolojan pentru postul de premier din partea PD-L, presedintele s-a aflat alaturi atat de Stolojan, cat si de Corneliu Vadim Tudor. Presedintele Basescu nu a tinut un discurs in fata celor doua mii de persoane adunate. "Inca de pe drum i-am spus presedintelui Molot (n.r. – presedintele Consiliului Judetean Hunedoara) ca ar fi bine ca noi, politicienii, sa nu le dam lectii de patriotism motilor. si uite ca Dumnezeu mi-a dat dreptate."

 

Seful statului a facut referire la faptul ca a fost intrerupt curentul, iar finalul slujbei religioase oficiate de episcopul Aradului si Hunedoarei, Timotei Seviciu, nu a mai putut fi auzit la statia de amplificare, la fel ca si discursurile oficialilor prezenti. O mare parte dintre oamenii adunati la Tebea au fost dezamagiti de faptul ca nu putut auzi nimic din discursurile oficialilor in timp ce altii se plimbau pe platorul unde se incinsese petrecerea campeneasca si avea loc un program artistic. Presedintele s-a fotografiat cu oamenii care au vrut sa-l salute si sa-l imbratiseze, iar mai apoi s-a dus la cortul Consiliului Judetean Arad unde a mancat carnaciori traditionali "udati" doar cu apa minerala, desi gazdele au pregatit si traditionalul rachiu. Presedintele a fost flancat si de o delegatie a PD-L, printre care europarlamentarul Monica Iacob Ridzi si fostul ministru al Muncii Gheorghe Barbu. Basescu si-a schimbat costumul la caminul cultural, imbracandu-se intr-o tinuta sport.

Atitudinea presedintelui a fost ca un declic pentru liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor. La portile cimitirului, el a tunat si a fulgerat la portile cimitirului unde este ingropat Avram Iancu, fiind deranjat de gestul lui Basescu de a parasi manifestarile oficiale. Liderul PRM a anuntat ca vrea sa-i dea cadou sefului statului un pieptene, pentru a-i demonstra presedintelui ca "este un lucru" pe care el nu poate sa-l faca: sa se pieptene. "Anul acesta nu numai ca a venit mai putina lume, dar si cei care au venit au plecat mai repede. Nu stiu ce este in capul lui Traian Basescu. Cred ca ar fi trebuit sa ramana pana la sfarsit si sa spuna doua cuvinte. Presedintele Basescu vorbeste si cand e, si cand nu e cazul. Acum era cazul sa omagieze memoria lui Avram Iancu pentru ca Avram Iancu era fara pata.

Daca Basescu a venit sa culeaga caimacul electoral si sa se duca sa-l mangaie lumea pe chelie, eu ma duc dupa el si ii voi oferi un pieptene. Eu pot sa fac un lucru pe care el nu poate sa-l faca: eu pot sa ma pieptan", a spus Vadim Tudor. Traian Basescu a plecat de la manifestari la o jumatate de ora de la debutul ceremoniei. seful statului si-a udat gorunul plantat in urma cu trei ani langa celebrul Gorun al lui Horea, distrus de o furtuna, si a depus o coroana de flori la mormantului lui Avram Iancu.

Cele mai citite

Verdict dur pentru Rodri! Cât va lipsi mijlocașul lui City

Pep Guardiola a confirmat absența lui Rodri pentru tot restul sezonului, după o accidentare gravă suferită în derby-ul cu Arsenal. Rodri, mijlocașul central al echipei...

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...

Caz ireal în Turcia! Un fost internațional a fost împușcat în picior

Serhat Akin, fost internațional turc și jucător de la Fenerbahce, a fost împușcat în picior joi seara, la ieșirea dintr-un studio TV, după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă