13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSportAlegeri locale cu repetitie in patru localitati

Alegeri locale cu repetitie in patru localitati

Bataie in bar intre veri cu simpatii politice diferite, stampile disparute sunt incidentele de la alegerile locale. Un nou tur de scrutin a fost organizat in patru localitati, stefanesti, Sascut, Poeni si Arcani.

Doi verisori din localitatea ilfoveana stefanestii de Jos, fiecare simpatizant al altui partid politic, Tidor Ionut J. si Nicolae J., au avut aceeasi tinta: sa-si duca bunicul la votare. Cei doi nu s-au inteles, luandu-se la bataie in barul din sat. Jandarmii mobilizati in zona au intervenit, iar cei doi au fost amendati cu cate 500 de lei pentru tulburarea linistii publice. Nici unul nu a vrut sa depuna plangere impotriva celuilalt. In comuna unde miza o reprezinta afacerile imobiliare, peste 80 la suta din alegatorii inscrisi pe listele permanente ale celor patru sectii din localitate s-au prezentat la vot pana la ora 14. Localnicii au votat ieri din nou, pentru ca Biroul Electoral Central a anulat alegerile de la 1 iunie dupa ce s-a constatat ca multor alegatori le-a fost ingradit dreptul de a vota, ceea ce a fost de natura sa modifice rezultatul alegerilor si atribuirea mandatelor.

Si la Sascut, in judetul Bacau, politistii au impartit amenzi. Un barbat in varsta de 73 de ani este cercetat dupa a luat cu el stampila cu care a votat si a aruncat-o in iarba. Comisarul-sef Gheorghe Stanga, adjunctul comandantului IPJ Bacau, a declarat ca acesta poate fi acuzat de furt calificat, riscand sa fie condamnat la inchisoare intre 3 si 15 ani. Un alt barbat a venit la sectie cu un ghips pe torace, gat si cap, pus peste un tricou, acuzand ca a fost batut in urma cu saptamana de oamenii unuia dintre candidati. Dupa ce a fost lasat sa voteze, politistii l-au dus la sectie, amendandu-l pentru perturbarea linistii publice. Daca in comunele stefanesti (judetul Ilfov) si Sascut (judetul Bacau) s-a organizat un nou tur de scrutin pentru ca alegerile au fost anulate pe motiv de frauda, la Poeni (Teleorman) si in Arcani (judetul Gorj) oamenii s-au prezentat din nou la vot deoarece candidatii la primarie au obtinut un numar egal de voturi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă