16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportAdrian Năstase deplânge lipsa unor parlamentari ca Raţiu, Coposu sau Ion Diaconescu

Adrian Năstase deplânge lipsa unor parlamentari ca Raţiu, Coposu sau Ion Diaconescu

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, vorbeşte despre vechea şi noua clasă politică a României într-o postare pe blog. Acesta afirmă că sunt puţine motive de optimism în ceea ce priveşte înnoirea clasei politice cu oameni remarcabili „cu sisteme morale solide” şi trage un semnal de alarmă referitor la ceea ce numeşte „generaţia Oajdea”.

„Ce încerc să vă transmit nu este revolta naturală a unui om, care a ajuns la 60 de ani, în faţa  generaţiilor mai tinere care îi iau locul, ci regretul că în urmă, în politica românească,  nu „răsar” suficient de mulţi oameni de calitate.”, scrie Năstase.

Acesta crede că noul val de personaje „impertinente”,  „autosuficiente” este prezent în toate partidele, dar mai ales în PDL: „Asistăm de ani buni la promovarea în spaţiul public – şi vedem acest lucru cu deosebire la PDL (deşi nu are monopolul acestui fenomen, ci doar îl domină copios), a unor personaje impertinente, autosuficiente, oameni ai unei singure cărţi (în cel mai bun caz), oameni ai unor idei fixe.”

Nu în ultimul rând, Adrian Năstase deplânge lipsa din camerele parlamentului a unor oameni care înţeleg „forţa principiilor”: „Vă daţi seama că, dacă am fi avut azi un Parlament în care ar mai fi existat oameni precum Ion Raţiu, Ion Diaconescu, Corneliu Coposu, Mircea Ionescu Quintus sau Radu Câmpeanu, acesta  ar fi fost mult mai greu de manevrat. Astfel de oameni înţelegeau forţa principiilor, ştiau să îşi cântarească responsabilitatea, să judece între diversele forme de presiune fireşti într-o democraţie, să decidă în nume propriu şi să se comporte la nivelul aşteptărilor populaţiei. Ştiau să respecte Constituţia, chiar dacă nu o votaseră”, notează liderul PSD.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă