6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportAcademia Rapid - Steaua București, 3-1. Giuleștenii câștigă Cupa României, faza pe...

Academia Rapid – Steaua București, 3-1. Giuleștenii câștigă Cupa României, faza pe București

La o săptămână după ce i-au învins pe Arena Națională, scor 2-0, giuleștenii s-au înfruntat din nou cu jucătorii antrenați de ”Fiara” Marius Lăcătuș. A fost ultima confruntare între cele două echipe, având în vedere că, cel mai probabil, Academia Rapid va promova în Liga a 3-a, după barajul cu formația câștigătoare din județul Giurgiu. O simplă formalitate.

Giuleștenii au început meciul cum nu se putea mai bine și au reușit să deschidă scorul încă din minutul 2, prin reușita lui Marian Vlada, care a profitat de o ieșire neinspirată la ofsaid a defensivei steliste.

Daniel Niculae a mărit diferența înainte de pauză cu un șut din apropierea punctului cu var.

Marian Vlada a reușit dubla în minutul 56, după ce a reușit să ridiculizeze apărarea stelistă și a finalizat cu un șut din 7 metri.

Golul de onoare al Stelei a fost în scris de Eduard-Daniel Radu, cu 16 minute înainte de final.

Acest succes îi asigură echipei lui Constantin Schumacher prezența în primul tur al fazei naționale, sezonul 2018-2019, care va debuta în prima zi a lunii august.

Daniel Niculae a venit la meci cu metroul

Așadar, a fost a patra și ultima confruntare din acest sezon dintre Academia Rapid şi CSA Steaua s-a desfășurat duminică, începând cu ora 20.00. Cele două rivale s-au întâlnit în finala Cupei României, faza pe Bucureşti.

Asta după ce precedentele dueluri directe s-au desfăşurat pe Stadionul Giulești și pe Arena Naţională. Din cauza rivalității dintre cele trei mari cluburi bucureștene, Peluza Cătălin Hîldan a stadionului din Șoseaua Ștefan cel Mare a fost închisă, la solicitarea suporterilor dinamoviști.

A fost cel de-al patrulea duel dintre Rapid şi Steaua în acest sezon. Giuleştenii s-au impus de două ori, cu 3-1 şi 2-0, în returul sezonului regulat, respectiv în finala play-off-ului de promovare. Ambele partide s-au jucat pe Arena Naţională. În turul sezonului regulat, pe Stadionul Giuleşti, meciul s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

 

Meci incendiar pe Arena Națională

Duminica trecută, Arena Națională a răsunat de scandările suporterilor steliști și rapidiști. De această dată însă nu a mai ieșit cu bătaie, ca la confruntarea precedentă de pe cel mai mare stadion al României.

Arena Națională a luat foc la propriu, în minutul 24, când veteranul Daniel Niculae a deschis scorul pentru giuleșteni. La fel a fost și în repriza a doua, când Adrian Grigore a stabilit scorul final, 2-0.

Controalele de la intrarea pe stadion au lăsat de dorit, dovadă că ambele peluze au început să fumege de la petardele aduse de suporterii Stelei și cei ai Academiei Rapid. Petardele au bubuit tot meciul, iar de câteva ori poarta din fața peluzei unde erau suporterii CSA Steaua a fost învăluită de fum. Echipa lui Marius Lăcătuș trebuia neapărat să câștige meciul cu formația lui Daniel Pancu dacă voiau să aibă o șansă de promovare în Liga a 3-a, având în vedere că giuleșteni aveau deja un avans de trei puncte. Lucru care însă nu s-a întâmplat.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă