30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSport100.000 bugetari ar trebui daţi afară, dacă ar creşte salariile profesorilor

100.000 bugetari ar trebui daţi afară, dacă ar creşte salariile profesorilor

Dacă salariile profesorilor s-ar majora, conform deciziei judecătoreşti, s-ar impune concedierea a aproape 100.000 angajaţi din sectorul bugetar,a declarat secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Gheorghe Gherghina, citat de Mediafax.

El a avertizat, însă, că impactul ar fi mult mai mare, pentru că o eventuală majorare a salariilor în educaţie ar genera solicitări similare justificate şi din partea altor categorii de bugetari.

„În condiţiile în care dăm drumul la salarii în sectorul bugetar, trebuie să vedem la ce alte cheltuieli umblă, şi fie mergem pe creşterea impozitelor – ceea ce nu este de dorit -, fie reducem cheltuielile cu investiţiile, ceea ce va presupune reducerea activităţii economice şi a creşterii economice”, a spus Gherghina.

Secretarul de stat a precizat că drepturile salariale ale profesorilor vor fi eşalonate la plată în intervalul 2012-2014.

Guvernul se va reuni astăzi în şedinţă specială, ca să discute legea care limitează creşterile salariale pentru profesori şi Codul de Dialog Social.

 

Cele mai citite

Alerte meteo de ploi torențiale și vânt puternic în mai multe regiuni ale țării, începând de sâmbătă

Meteorologii au emis avertizări de ploi abundente și torențiale pentru nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, precum și Carpații Meridionali...

Orice Geoană-și are nașul

Printre  atâtea știri care te fac să-ți plângi de milă, iată și una care dă speranțe. Un tânăr, David Leonard Bularca, născut în 2002, alege...

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...
Ultima oră
Pe aceeași temă