Elevii din Agigea au organizat o expozitie cu lucrari realizate din materiale reciclabile.
Zeci de copii constanteni au infrumusetat natura prin plantarea de arbori si arbusti.
in patru localitati din judetul Constanta, elevii au intampinat "Ziua Pamantului" prin diferite activitati. scoala cu clasele I-VIII din Tortomanu este la a patra editie a Festivalului International "Ziua Pamantului", in cadrul sesiunii a doua. Copiii indrumati de cadrele didactice au plantat arbori fructiferi in curtea scolii. Activitatea a fost sustinuta de Primaria Tortomanu, care a pus la dispozitia unitatii scolare arborii ce urmau sa fie plantati in scopul protejarii mediului inconjurator. scoala de la Tortomanu a gazduit in 20 aprilie elevii si profesorii Grupului scolar din Castelu, carora le-a pus la dispozitie oferta educationala pentru anul 2007-2008, eveniment intitulat "Ziua Portilor Deschise".
Elevii din Ciocarlia, coordonati de invatatoarea Elena Rusu, au primit vineri vizita colegilor de la scoala nr. 40 "Aurel Vlaicu", indrumati de Mihailescu Silvia si Radulescu Daniela, in cadrul parteneriatului "Natura in ochi de copil". Actiunea a avut loc cu ocazia "Zilei Pamantului", in care copiii au plantat pomi si au ingrijit parcul din curtea scolii. Evenimentul, ce a avut drept motto "Sa facem din fiecare zi o zi a Pamantului", a inclus si o expozitie de afise ecologice, care a fost amenajata in holul scolii, si un concurs fulger pe tema ecologiei. Echipa castigatoare a primit diploma "Cel mai bun prieten al Pamantului". Inainte de plecare, elevii celor doua scoli si-au oferit mici cadouri, ca simbol al prieteniei.
Impreuna pentru un mediu mai curat
scoala cu clasele I-VIII Nisipari si "Ion Borcea" din Agigea au contribuit la infrumusetarea spatiului verde in acelasi timp cu celelalte doua unitati. Unitatea de invatamant din Nisipari s-a unit cu alte opt scoli din judet, alaturi de care participa la un parteneriat interinstitutional pe probleme de protectia mediului inconjurator, intitulat "Impreuna pentru un mediu mai curat". La activitatea coordonata de profesor Liliana Muscina a fost prezent un reprezentant al Oficiului Judetean de Studii Pedologice si Agrochimice Constanta, care le-a prezentat localnicilor aspecte importante cu privire la calitatea solului din localitate.