13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialZiua despărţirilor: Sabău şi Andone

Ziua despărţirilor: Sabău şi Andone

De ieri, Ioan Ovidiu Sabău nu mai este antrenorul Timişoarei, iar Ioan Andone a anunţat clar că nu va mai continua cu Rapid.

 

Ioan Ovidiu Sabău nu va mai antrena Poli Timişoara şi în sezonul viitor, locul său pe banca bănăţenilor fiind disputat de mai mulţi tehnicieni: Maurizio Trombetta (se pare, marele favorit), Dusan Uhrin jr şi Victor Piţurcă. Patronul Marian Iancu l-ar fi vrut pe Piţurcă, numai că discuţiile se pare că s-au împotmolit la bani şi la bugetul de transferuri, sub pretenţiile fostului selecţioner. „Dacă Timişoara nu spune nimic, atunci nici eu nu spun nimic”, a declarat ieri Trombetta, aflat în România de săptămâna trecută. La rândul său, şi Iancu a lăsat să se înţeleagă că l-ar dori pe italian. „Trombetta este un antrenor care a antrenat în România şi cu siguranţă o va face din nou. Îl apreciez, dar nu pot să spun mai mult.”

Limpeziri şi în Giuleşti

Şi antrenorul Ioan Andone pare să se fi decis, el spunând ieri că acţionarul George Copos nu i-a oferit nimic şi că, în consecinţă, nu are cum să semneze prelungirea contractului cu FC Rapid. „Domnul Copos nu mi-a oferit nimic. Ne-am întâlnit şi nu mi-a oferit nimic, ce prelungire să semnez? Restul sunt prostii”, a spus Andone, care a refuzat să menţioneze dacă va semna un contract cu FC Dinamo pentru că, până la finalul lunii mai, este sub contract cu cei din Giuleşti.

Totuşi, el a spus că „la Dinamo mă simt mai dorit decât la Rapid, e un proiect pe termen lung. Deocamdată eu mai am contract cu Rapid şi după ce se termină pot semna cu Dinamo”. Impresarul tehnicianului, Victor Becali, nu a fost la fel de categoric şi a afirmat că Andone nu a refuzat oferta conducerii FC Rapid. „Nu este nimic sigur acum. Andone nu a refuzat Rapidul. Deocamdată se poate întâmpla orice. Este adevărat însă că acum Andone e mai aproape de Dinamo, dar nu este nimic stabilit”, a declarat Victor Becali.   

 

Vine Pustai?

Rapid ar putea reactiva oferta pentru antrenorul care a pregătit Gaz Metan, Cristian Pustai, aflat la final de contract cu echipa din Mediaş. Tehnicianul este conside­rat de mulţi drept un antrenor de perspectivă care are nevoie de un club „mare” pentru a-şi arăta calităţile.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă