21 C
București
joi, 10 octombrie 2024
AcasăSpecialZilele Constanţei, sărbătorite prin sport

Zilele Constanţei, sărbătorite prin sport

Asociaţia Sport Pentru Sănătate sărbătoreşte Zilele Constanţei împreună cu iubitorii exerciţiu­lui fizic printr-o serie de evenimente specifice.

Sâmbătă, 25 mai, între orele 10 şi 17, pe plaja Modern din Constanţa peste 300 de participanţi sunt aşteptaţi la cel mai mare eveniment sportiv recreativ organizat vreodată pe plajele din România: „Constanţa face sport pentru sănătate“. Acesta este punctul culminant al campaniei de informare şi con­ştientizare „Alege să faci sport pentru sănătate!“, iniţiată pe data de 7 aprilie (Ziua Mondia­lă a Sănătăţii), în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

Constănţenii de toate vârstele vor avea ocazia să prac­tice sportul preferat, fie că este vorba despre fotbal, volei pe plajă, tenis-volei, jocuri sportive pentru copii. Vor avea loc şi demonstraţii interactive ale celor mai moderne cursuri de aerobic, dar şi primul simultan de skandenberg din Constanţa, cu multiplul medaliat naţional Alexandru Cucli.

„Scopul acestui proiect este informarea locuitorilor municipiului Constanţa de importanţa exerciţiului fizic şi de beneficii­le sportului asupra stării de sănătate a fiecăruia dintre noi, atragerea cât mai multor persoane pe terenurile de sport şi promovarea în rândul acestora a unui stil de viaţă sănătos, bazat pe activitatea fizică practicată regulat“, a declarat Radu Dan Andrei, preşedintele Asociaţiei Sport Pentru Sănătate.

Participanţii la evenimente vor fi recompensaţi cu diplome de merit, ochelari de soare, dar şi alte premii sportive dăruite de sponsori. Înscrierea la competiţii este gratuită.

Cele mai citite

Ghidul jocului responsabil: Cum să te distrezi fără riscuri

Jocurile de noroc reprezintă o formă populară de divertisment pentru milioane de oameni din întreaga lume. Cu toate acestea, pentru a te bucura de...

Cele mai riscante sporturi care pot pune în pericol sănătatea dentară

Atunci când vorbim despre sănătatea dentară, nu ne gândim imediat la practicarea de sporturi. Totuși, multe activități sportive pot avea un impact semnificativ asupra...

S-a scos la licitație ultimul lot al unui drum de mare viteză din România

Licitația pentru proiectarea și execuția Lotului 5 (21,52 km) al drumului de mare viteză Craiova -Târgu Jiu a fost lansată marți, 8 octombrie. Acum,...
Ultima oră
Pe aceeași temă