15.2 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialZidurile Ungariei cedează. Peste 5000 de refugiați, arestați

Zidurile Ungariei cedează. Peste 5000 de refugiați, arestați

Peste 5.000 de imigranţi au fost reţinuţi, marţi, în Ungaria, pentru traversarea ilegală a frontierelor statului. Dintre persoanele reținute, 291 proveneau de la frontiera cu Serbia şi 4.823 de la granița cu Croaţia, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei ungare, Kristof Gal, informează agenţia de presă ungară MTI, citată de Mediafax. 

Gal a precizat că, marţi dimineaţă, pe parcursul a şase ore, de la miezul nopţii până la ora 06.00 (07.00 – ora României), au fost prinşi 4.506 imigranţi care încercau să intre în Ungaria, traversând ilegal frontiera cu Croaţia şi alţi patru la graniţa cu Serbia.

Citește și: Cum se transformă Europa într-o fortăreaţă în faţa refugiaţilor

De la începutul anului, 257.536 de persoane au pătruns ilegal pe teritoriul Ungariei. Cu toate acestea, doar pentru 189 dintre aceştia au fost iniţiate proceduri legale, potrivit lui Kristof Gal.

Un reprezentant din cadrul Oficiului pentru Migraţie din Ungaria a declarat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 210 cereri de acordare a azilului, în condiţiile în care 174.158 de astfel de solicitări au fost depuse de la începutul anului. El a precizat că, în prezent, 800 de imigranţi locuiesc în centrele de primire din Ungaria.

Ungaria şi-a închis frontierele în urmă cu mai bine de o săptămână, pe 15 septembrie, pentru imigranţii clandestini. Cei care încearcă să traverseze frontierele în mod ilegal riscă până la trei ani de închisoare şi expulzarea din ţară.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă