Primul ziar privat înfiinţat la Timişoara imediat după Revoluţie, în ianuarie 1990, este la un pas de a-şi suspenda apariţiile săptămânale pe o perioadă nelimitată de timp sau chiar de a-şi închide definitiv porţile din cauza crizei economice. Acţionarul majoritar al hebdomadarului „Timişoara”, Oscar Berger, spune că volumul de publicitate a scăzut drastic ca efect al problemelor din mediul economic, iar profitul din afacerile sale personale nu mai face faţă cheltuielilor cu salariile, tiparul şi distribuţia ziarului.
Ziar ţinut cu un camion
„În ultimii trei ani, am ţinut ziarul cu un camion. Din cursele cu marfă făcute în Germania şi Austria câştigam peste 25.000 de lei pe lună, iar ziarul mă costa 17.000 – 18.000 de lei. Îmi mai rămânea şi mie ceva. Acuma deplasările s-au rărit, nu mai e atât de mult de lucru, iar banii câştigaţi cu camionul nu-mi mai ajung să ţin ziarul în viaţă. Dacă apare un investitor serios, îl vând imediat! Din 1995, de când l-am preluat, mi-am cheltuit aproape toate economiile cu ziarul ăsta!
Aproape un milion de dolari, câştigaţi de pe urma vânzării reţelei de cablu HiFi Quadral către RDS”, a declarat Oscar Berger, care a avut oferte de cumpărare a brandului „Timişoara” înaintea campaniei electorale din 2008, însă le-a declinat din cauza faptului că veneau din partea stângă a eşicherului politic. „Recunosc, sunt monarhist şi ţărănist! Primarul Gheorghe Ciuhandu este ca şi copilul meu, pentru că noi, cei de la „Timişoara”, l-am ajutat să câştige primul mandat de primar, în 1998″, mai spune Berger. El are speranţa că eventualul cumpărător va păstra linia ideologică a publicaţiei Societăţii Timişoara. Pe de altă parte, preşedintele Fundaţiei Timişoara ’89, Petru Ilieşu, opinează că intenţia lui Berger de a vinde ziarul vine puţin cam târziu. „Acest brand este secat de simboluri şi semnificaţii, pentru că a fost folosit pentru îndeplinirea a diverse capricii editoriale ale patronului. Noi i-am propus lui Berger, acum câţiva ani, să ne asociem şi să aducem bani europeni pe proiecte de presă, dar a refuzat! Nu ştiu cine se va înhăma să reaprindă spiritul ideologic al ziarului Timişoara, care face parte din istoria oraşului”, spune Ilieşu. Primul redactor şef al ziarului Timişoara a fost George Şerban, autorul Proclamaţiei de la Timişoara, care, la Punctul 8, susţinea eliminarea din viaţa publică a foştilor securişti şi activişti de partid.