-2 C
București
luni, 13 ianuarie 2025
AcasăSpecialFOTO VIDEO Peste 200 de migranți au încercat să intre în România...

FOTO VIDEO Peste 200 de migranți au încercat să intre în România pe mare, în ultimele 24 de ore. 97 de irakieni au fost preluați de autorități

UPDATE: Două nave cu migranți au fost interceptate de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă. În total, este vorba de 217 persoane, care încercau să intre ilegal în România. 120 de oameni au fost preluați de Garda de Coastă a Turciei, iar 97 de oameni, care s-au declarat irakieni, au fost preluați de autoritățile din România. 

Astfel, vineri noaptea, polițiștii de frontieră au găsit în Marea Neagră un pescador cu 120 de persoane la bord, care se afla în dreptul localității Sabla din Bulgaria și se îndrepta spre apele teritoriale românești. 

La aproximativ 5 mile marine distanţă de marea teritorială, Garda de Coastă a blocat  pescadorul, cu trei nave, până la sosirea navelor Gărzii de Coastă Turce, care au preluat oamenii și pescadroul.


Sâmbătă dimineață, în jurul orei 07.10, polițiștii de frontieră au găsit o altă navă, la  aproximativ o milă marină de frontiera maritimă comună româno-bulgară şi de litoralul bulgăresc,  navigând spre țărmul României. În jurul orei 11.30, pescadorul a fost escortat de navele Gărzii de Coastă, în siguranţă, în Portul Mangalia.

La bord se aflau 97 de oameni, care au declarat că sunt cetăţeni din Iran şi Irak (40 bărbați, 21 femei și 36 de copii). Ei vor fi preluați de polițiștii de frontieră, care cerctează cazul, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului  de pe lângă Curtea de Apel Constanța. 


Zeci de migranți au ajuns, la bordul unei bărci, pe litoralul Mării Negre, între 2 Mai și Vama Veche, de unde au fost preluați de Poliția de Frontieră și urmează să fie duși la Mangalia.

Mai mulți turiști aflați în concediu au fotografiat și au filmat operațiunea Pazei de Coastă.

Numărul exact al persoanelor aflate la bordul navei nu este cunoscut, acţiunea Gărzii de Coastă fiind în desfăşurare. Printre ei, s-ar afla și 23 de copii. 

Migranții au fost interceptați de Poliția de Frontieră și Paza de Coastă. Ei urmează să fie identificați și supuși unor controale medicale, după care vor fi direcționați spre centre de refugiați din țară.

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanta au instalat în Portul Mangalia două corturi de prim-ajutor, unde migranţii sunt consultaţi de către cadre medicale, apoi vor avea loc procedurile de identificare. Ulterior, ei vor fi duşi la Inspectoratul General pentru Imigrări.

Conform reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră, o a doua navă cu migranţi a fost interceptată pe Marea Neagră, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Poliţiştii români de frontieră au apelat la sprijinul autorităţilor de frontieră din Turcia, iar acestea au trimis două ambarcaţiuni care i-au preluat pe refugiaţi.

Numărul migranţilor care încearcă să intre ilegal în ţara noastră a început să crească în ultima săptămână. De teamă că un nou val de refugiaţi ar putea veni în toamna aceasta, a fost suplimentat personalul care apără frontiera, iar aparatele de supraveghere vor fi folosite la maximum. Refugiaţii, cei mai mulţi din Siria, folosesc România ca rută de tranzit spre Europa de Vest.

În primele şapte luni ale acestui an, poliţiştii de frontieră au depistat aproximativ 2.800 cetăţeni străini, organizaţi în peste 400 de grupuri de migranţi, care au încercat să treacă ilegal frontiera

Cele mai citite

George Simion condamnă derapajele la adresa jurnaliștilor și cere sancțiuni

Simion a explicat că unii participanți consideră că anumite televiziuni dezinformează, ceea ce ar putea explica aceste derapaje Liderul AUR, George Simion, a declarat duminică...

Carburanții din România, mai scumpi decât în multe state europene, din cauza accizelor

Pe 1 ianuarie 2025, Guvernul României a implementat o nouă majorare a accizelor la carburanți, ceea ce a condus la creșteri de preț Carburanții din...

România interzice subvențiile pentru centralele de apartament pe gaze

Aceste subvenții includ granturi, împrumuturi pentru eficiență energetică, facilități fiscale și alte scheme de finanțare Autoritățile române au pregătit, cu întârziere, un proiect de ordonanță...
Ultima oră
Pe aceeași temă