15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialZeci de mafioti din Camorra au fost arestati la Neapole

Zeci de mafioti din Camorra au fost arestati la Neapole

Politia italiana a dat o lovitura dura mafiei din Neapole, Camorra, arestand cateva zeci de presupusi membri ai acesteia, printre care si unul dintre cei mai pericuSlosi o suta de infractori dati in urmarire in Italia, Franco Letizia (31 de ani).

Acesta este suspectat ca a preluat conducerea "familiei" mafiote Bidognetti, dupa arestarea in luna ianuarie a fostului lider Giuseppe Setola, in urma unui razboi al drogurilor cu un clan rival, soldat cu impuscarea mai multor imigranti din vestul Africii si a proprietarului unui lant de sali de jocuri de noroc din zona.
Arestarea lui Letizia a fost rezultatul catorva luni de urmarire, incluzand ascultarea telefoanelor unor suspecti. seful mafiot a fost ridicat la primele ore ale diminetii de marti dintr-o casa din orasul San Cipriano d’Aversa, in regiunea Campania, impreuna cu alte doua persoane acuzate ca l-au ajutat sa se ascunda.

Intr-o operatiune separata, carabinierii au arestat la Neapole si in imprejurimi cateva zeci de presupusi membri ai "familiei" mafiote Amato-Pagano, "cel mai puternic clan din oras", potrivit sefului politiei locale. Peste 100 de mandate de arestare au fost emise pentru aceasta operatiune, pe care ministrul italian al Apararii, Ignazio La Russa, a calificat-o drept "o lovitura decisiva impotriva celor responsabili pentru crime abominabile, legate de traficul international de droguri". Raidurile din Neapole au fost precedate de arestarea in Spania, la Marbella, in acest weekend, a sefului mafiot Raffaele Amato, banuit a fi unul dintre principalii importatori de cocaina din Italia.

Guvernul italian s-a angajat sa invinga Mafia, sute de suspecti fiind arestati si milioane de euro fiind confiscate intr-o ampla campanie impotriva crimei organizate, declansata la inceputul acestui an. In pofida acestor succese, Roberto Saviano, autorul bestseller-ului "Gomorrah" despre Mafia din Neapole, a estimat, intr-un interviu acordat recent cotidianului italian "La Stampa", ca situatia ramane "periculoasa", intrucat politia nu a reusit sa distruga reteaua de legatura dintre clanurile mafiote si intreprinzatorii care conduc afaceri legale.

Cele mai citite

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Ciucă nu-l vrea premier pe Ciolacu dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, nu l-ar pune premier pe Marcel Ciolacu, arătând că acesta susţine...
Ultima oră
Pe aceeași temă