22.8 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialZece medalii din zece pentru constănțenii de la sambo

Zece medalii din zece pentru constănțenii de la sambo

A fost un an grozav pentru Bogdan Mocanu și elevii săi de la sambo. Un sport complex, înrudit cu judo, jiu-jitsu și lupte, care prinde tot mai mult la generația tânără și beneficiază de suport din partea federației de specialitate își ia acum partea leului când vine vorba de medalii. La ultimul concurs au fost zece, din zece posibile, iar perspectivele sunt atât de bune încât reprezentanții clubului Farul se implică tot mai mult în susținerea lui.

Cristi Bordea, Robert Ionuț Baba și Ana Băjenaru, medalii de aur, Ioana Baba, Vlăduț Faur, Rareș Raicea și Andra Bordea, medalii de argint, Sonia Bontescu, Cosmin Munteanu și Marius Bajenaru, medalii de bronz. Aceasta a fost „prada” componenților secției de sambo a clubului CS Farul la Cupa Dinamo, ultima competiție oficială a sezonului de vară și un veritabil campionat național dacă se ține cont de prezența numeroasă de la București. Cum implicarea Federației Române de Sambo și cea a clubului Farul au fost deosebite, rezultatele au valoare mai mare, fiind evident că secția condusă de Bogdan Mocanu are un viitor frumos. De altfel, complexitatea sportului practicat de către copii le-a permis acestora să ia medalii și la concursurile de lupte și jiu-jitsu brazilian, al doilea sport practicat însă doar sub „umbrela” clubului Absoluto Constanța, unde mai sunt legitimați cei mici.

„A fost un concurs deosebit și cu o organizare ireproșabilă. Nu vreau să fiu înțeles greșit, dar este prima dată când mergem în număr așa de mare și clubul Farul face eforturi mari să ne acopere cheltuielile. Trebuie să le mulțumim, așa cum trebuie să le mulțumim și celor de la Federație, dar și copiilor care au luptat exemplar și care au meritat fiecare medalie. Faptul că am luat trei de aur, patru de argint și trei de bronz și, cel mai important, că am urcat cu toți copiii pe podium arată că am muncit bine întregul an și că suntem unde ne doream”, ne-a declarat Bogdan Mocanu.

Pentru micii campioni, imediat după concurs a urmat vacanța, una de șapte săptămâni, cu antrenamente puține și nici un concurs, abia în apropierea Campionatului Național de Sambo urmând să se intre într-un ritm mai alert.

„Este o vacanță pe care o merită toți copiii pentru că a fost un an extraordinar. Ca club, am trecut prin mari transformări, dar rezultatele ne-au confirmat că suntem pe un drum bun, ascendent. Sper ca la toamnă să avem rezultate la fel de ­bune și, mai ales, să mergem la naționale cu un lot mult mai numeros”, a încheiat ­antrenorul.

Au schimbat clubul

Inițial deveniți cunoscuți la Constanța prin clubul Absoluto, sportivii practicanți de sambo au început să evolueze sub numele Farul de mai puțin de jumătate de an, după ce clubul-fanion și-a deschis propria secție de sambo și a permis dubla legitimare. Remarcabil este că la ultimele trei competiții juvenile de lupte libere, copiii de la sambo au făcut ravagii, indiferent că a fost vorba de concursuri interne sau internaționale, progresul lor fiind remarcat chiar și de antrenorii de la lupte.

 

Constănțenii domină concursurile de sambo

Cele mai citite

Deciziile Fed privind dobânda de referință influențează economia globală și costurile de împrumut

Modificările recente ale ratei dobânzii de referință de către Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite au un impact nu doar asupra economiei americane, ci...

Cu ajutorul unui implant dentar, zâmbetul nu (mai) are vârstă!

Dantura joacă un rol esențial nu doar în funcționalitatea zilnică, ci și în stima de sine și în aspectul estetic. Pentru multe persoane în...

Guvernul dă undă verde noilor reglementări pentru emitenții de instrumente financiare

Noul cadru legislativ oferă protecție și încredere investitorilor și facilitează accesul la capital pentru companii Proiectul a fost elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară și...
Ultima oră
Pe aceeași temă