4.8 C
București
vineri, 18 octombrie 2024
AcasăSpecialZalaul are toaleta publica la pret de apartament

Zalaul are toaleta publica la pret de apartament

– Consilierii locali au aprobat o investitie de 170.000 de lei intr-o toaleta publica situata in centrul orasului.

Prima toaleta publica din Zalau va fi data in folosinta in aceasta saptamana. Investitia, suportata de la bugetul local, se apropie de pretul unui apartament cu doua camere din Zalau – 170.000 de lei si este amplasata exact in buricul targului, respectiv in apropierea Prefecturii si a Consiliului Judetean Salaj.
Proiectul de amenajare a primului WC public din municipiu a fost discutat si in mandatul trecut, fara succes insa. Noii alesi ai Zalaului a aprobat investitia inca din prima sa sedinta, pe motiv ca un oras de circa 70.000 de locuitori nu dispune de o astfel de facilitate. "Noi am fost impotriva achizitionarii la acest pret si in mandatul trecut. Cu banii acestia se putea cumpara doua ambulante complet echipate.

 

In plus, nu mi se pare potrivita nici locatia aleasa: langa Institutia Prefectului si fantana arteziana din centrul orasului", a declarat Onorica Abrudanu, consilier PD-L, din Opozitie. In replica, viceprimarul Daniela Cota a spus ca amplasamentul este foarte bun, tinand cont ca respectiva zona este extrem de circulata, iar o toaleta publica ar fi mai mult decat necesara daca ia in calcul si numarul mare de copii care se joaca in parcul de aici.
WC-ul public, unul de lux, de altfel, este dotat cu senzor cu infrarosu pentru detectarea utilizatorilor, buton automat pentru apa, sapun, aer cald, LCD pentru mesaje, scaun englezesc suspendat etc. Principala functie a toaletei este curatarea automata a scaunului, atat pe interior, cat si pe exterior, a podelei si a peretilor, pana la inaltimea de 0,8 metri. Toaleta este dotata astfel incat sa poata fi folosita si de catre persoanele cu dizabilitati.

DISPUTE
Disputele din interiorul Consiliului Local nu au la baza doar grija fata de banul public, ci si substrat politic. Tensiunile sunt escaladate si de faptul ca primarul Radu Capalnasiu a migrat de la PD-L la PNL, pe fondul unei dispute prelungite cu seful organizatiei judetene a PD-L, Andrei Todea. O alta grupare politica importanta din Salaj este PSD, care controleaza Consiliul Judetean, in care si UDMR este puternic reprezentat. Tocmai de aceea, fiecare partid incearca sa stranga voturi pe marginea unor astfel de subiecte.

Cele mai citite

Pensionare anticipată pentru românii care locuiesc în zone poluate

Un proiect legislativ, adoptat tacit de Senat, reintroduce această pensionare anticipată  De la 1 septembrie, noua Lege a pensiilor a înlocuit-o pe cea anterioară și...

Marcel Ciolacu: România va intra anul acesta în Schengen şi cu graniţele terestre

Premierul a afirmat că a rezolvat Schengen, după un eşec al fostului prim-ministru Marcel Ciolacu a declarat că are „mai multe informații” care îi permit...

Netanyahu spune că pacea este mai aproape după uciderea lui Yahya Sinwar, liderul Hamas

Moartea liderului mişcării palestiniene Hamas, Yahya Sinwar, oferă şansa păcii în Orientul Mijlociu, a declarat joi seară premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Pro Tv. El...
Ultima oră
Pe aceeași temă