Cum poți să surprinzi și să înregistrezi ore întregi de imagini cu tigri, urși polari, vulturi, vulturi pleșuvi și pinguini în elementul lor natural în moduri care nu au mai fost văzuți înainte? "Am pus camere pe tot ce mișcă", spune John Downer, producătorul și directorul filmului Wings3D, un film foarte special despre viața animalelor sălbatice, distribuit de BBC Worldwide.
În seria din 2011-2012, Earthflight a pus camere pe păsări dresate, oferind un POV cu totul unic. În 2013, Penguins: Spy in the Huddle al lui Downer, parte a seriei de succes Spy wildlife Downer, a atras mai mult de 9 milioane de telespectatori. El a folosit mai mult de 50 de camere-spion robotizate, camere deghizate în ou de pinguin, o cameră-pinguin subacvatică, o cameră-pui de pinguin pufos, și pinguini animatronici de dimensiuni reale.
A filmat folosind și elefanți pe post de cameramani atunci când filma în India pentru Tiger: Spy in the Jungle. Acesta își dorea să filmeze tigri așa cum nu au mai fost filmați niciodată. După ce a realizat că aceștia se simt confortabil în jurul elefanților, a urcat toată echipa pe elefanți. Știa că elefanților le place să care trunchiuri de copaci, așa că a pus o cameră la capătul unui trunchi de copac.
Wings3D se bazează pe știința imprimării aviare, folosind păsări dresate, printre care și un vultur, pentru a filma în timp ce echipa sa zboară la mică distanță cu un avion foarte ușor. Păsările imprimate consideră pilotul ca fiind părintele lor. Echipa a creat, de asemenea, un planor-vultur robotic și a atașat un GoPro unui vultur pleșuv, unui vultur obișnuit și unui vultur-pește. Pentru a reuși să filmeze un spectacol roz uimitor, echipa a folosit octocoptere pentru a zbura peste cea mai mare concentrare de flamingo din lume (2 milioane, lângă Lacul Bogoria, Kenya).
Deoarece și-a crescut chiar propria rață prin imprimare, Downer știe că atunci când lucrezi cu animale nu prea poți să regizezi mare lucru deoarece: "Animalele sunt încă sălbatice."