23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialWimbledon: Cuplul Tecău-Lindstedt, abonat la locul al doilea

Wimbledon: Cuplul Tecău-Lindstedt, abonat la locul al doilea

Şapou: Românul Horia Tecău a ratat, pentru al doilea an consecutiv, titlul finalei de dublu de la Wimbledon, după ce perechea pe care o formează cu suedezul Robert Lindstedt a pierdut clar meciul cu fraţii americani Bob şi Mark Bryan, favoriţii turneului.

Scorul de 6-3, 6-4, 7-6 (7-2) le-a adus americanilor cel de-al 11 titlu de Grand Şlem din carieră, ei egalând recordul istoric stabilit de cuplul australian Todd Woodbridge şi Mark Woodforde. Reuşita este cu atât mai importantă pentru fraţii Bryan cu cât, aşa cum au recunoscut la finalul jocului, cei supranumiţi “The Woodies” sunt idolii lor.

Gafe made in Romania

De partea învinşilor, Tecău are un motiv în plus să regrete eşecul: greşelile sale au fost cele care le-au permis americanilor să se desprindă decisiv. La primul său serviciu din meci, românul a clacat.

A comis două duble greşeli şi le-a oferit americanilor breakul care avea să hotărască setul. Iar în actul secund a repetat “năzbâtia” întocmai: din nou două duble greşeli, din nou acelea care au determinat soarta setului.

În ciuda unui set al treilea strâns, Mark şi Bob Bryan au dat tot timpul impresia că sunt la controlul partidei. Ajunşi în tie-break, ei au profitat iarăşi de serviciul slab al lui Tecău şi au tranşat jocul.

Palmaresul vorbeşte

A fost al 73-lea titlu obţinut de perechea americană şi al doilea succes la Wimbledon. Palmaresul lor este un alt argument pentru superioritatea vădită faţă de perechea Tecău/Lindstedt. Românul şi suedezul formează o echipă abia de anul trecut, de la Masters-ul de la Miami. Au câştigat de atunci cinci titluri. Puteau fi şase dacă în 2010 ar fi trecut de Jurgen Melzer and Philipp Petzschner în ultimul act de la Wimbledon. Şi atunci, Tecău şi Lindstedt au fost învinşi în trei seturi: 1-6, 5-7, 5-7.

Victorie pentru bunici

Fraţii Bryan au avut o motivaţie în plus pentru a triumfa. Bunicul lor, în vârstă de 90 de ani, este suferind de cancer. El fusese operat la începutul săptămânii. Bob şi Mark mai au trei bunici în viaţă, toţi trei având aceeaşi vârstă, 90 de ani.

“Simţim că, într-un fel, îi ţinem în viaţă cu tenisul pe care îl jucăm. Una dintre bunici a făcut notiţe după fiecare punct pe care l-am câştigat în cariera noastră, ceea ce este foarte impresionant. Facem tot ce putem să-i bucurăm”, a declarat Bob Bryan.

Cei doi americani îşi propun acum să mai facă încă o bucurie: să câştige şi al 12-lea titlu de Grand Şlem şi să treacă înaintea idolilor Woodbridge şi Woodforde.

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

Congres USR: Partidul își alege astăzi un nou Birou Național și candidatul la alegerile prezidențiale

USR îşi alege astăzi noua conducere a partidului, dar şi candidatul la prezidenţiale. Delegații USR se reunesc, la București, pentru Congersul partidului unde își vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă