17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialWashingtonul promite că îi va ajuta în continuare pe insurgenţii sirieni

Washingtonul promite că îi va ajuta în continuare pe insurgenţii sirieni

Secretarul de Stat american, John Kerry, a promis luni, la Riyad, că va continua să ofere asistenţă insurgenţilor sirieni, însă a exclus posibilitatea înarmării acestora, în timp ce Arabia Saudită a evidenţiat dreptul sirienilor de a se apăra, informează AFP, citat de Mediafax.

„Statele Unite se angajează să continue activităţile pentru consolidarea opoziţiei siriene”, a declarat John Kerry într-o conferinţă de presă organizată împreună cu ministrul saudit de Externe, prinţul Saud Al-Fayçal.

Kerry, a cărui Administraţie refuză înarmarea rebelilor sirieni, a reiterat că „nu există garanţii că armele nu vor ajunge în mâinile cui nu trebuie”, o referire la grupări islamiste.

Frontul Al-Nosra, o grupare insurgentă din Siria, a fost catalogat drept organizaţie teroristă de Statele Unite, care o acuză de legături cu reţeaua Al-Qaida.

Cele mai citite

Liga Națiunilor: Germania-Ungaria 5-0 Olanda-Bosnia-Herțegovina 5-2

Selecţionatele Germaniei şi Olandei au obţinut victorii la scor, sâmbătă, în primele lor meciuri din noua ediţie a Ligii Naţiunilor la fotbal. Germania a surclasat...
Ultima oră
Pe aceeași temă