18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialVoluntarii au strans gunoaiele din Timisoara

Voluntarii au strans gunoaiele din Timisoara

Satui de mizeria crunta care ineaca malurile raului Bega, aproape 70 de tineri din Timisoara au hotarat sa isi puna manusile pe maini, sa ia sacii de gunoi si sa ecologizeze malul drept al apei. Astfel, ieri, in jurul orei 13.00, membrii clubului „LEO TM” s-au apucat de treaba.
In cele aproape trei ore de munca elevii si studentii au strans aproximativ 100 de saci menajeri plini cu gunoi de pe malul de-a lungul bulevardului Nicolae Titulescu. Membrii clubului au fost ajutati in actiunea de voluntariat si de catre doua clase de-a XI-a de la Liceul de Informatica „Grigore Moisil” din Timisoara.
Dupa cum a declarat vicepresedintele clubului, Vlad Mihaescu (si el fost elev al Liceului de Informatica), „de 10 ani noi dorim sa cultivam spiritul civic in randul populatiei municipiului”. La nivel mondial, clubul „LEO” are o traditie de peste 50 de ani, iar in Romania mai exista, la momentul actual, aproximativ inca 30 de filiale ale organizatiei.
Autoritatile locale din orasul de pe Bega ignora de mai multi ani mizeria adunata de-a lungul timpului pe malurile raului. Numeroasele sesizari facute de cetatenii orasului nu au adus decat promisiuni, dar nici o actiune concreta de ecologizare. In continuare, se pare ca numai actiunile de voluntariat mai pot face ceva pentru a-i impulsiona pe reprezentantii municipalitatii sa transforme aceste promisiuni in fapte.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă