12.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialVladimir Voronin: Igor Smirnov, cea mai mare piedică în soluţionarea conflictului transnistrean

Vladimir Voronin: Igor Smirnov, cea mai mare piedică în soluţionarea conflictului transnistrean

Liderul transnistrean Igor Smirnov este cea mai importantă piedică în soluţionarea conflictului transnistrean, a declarat liderul PCRM Vladimir Voronin, apreciind că Rusia „este dispusă foarte serios” să soluţioneze acest conflict, relatează Jurnal de Chişinău, în ediţia electronică, citat de Mediafax.

Voronin şi-a argumentat opinia în cadrul emisiunii „În profunzime” de la PRO TV Chişinău, citând o scrisoare de susţinere a premierului rus Vladimir Putin adresată lui Anatol Kaminski, candidatul partidului Obnovlenie la alegerile prezidenţiale, nerecunoscute de către Republica Moldova. El a apreciat că acest demers reprezintă „un pas” în soluţionarea acestui conflict.

„Aşa scrisori, în toţi cei 20 de ani de când separatiştii sunt separatişti, nu au mai existat. Acum trebuie doar ca Igor Smirnov să fie înlăturat”, a declarat liderul Partidului Comuniştrilor din Republica Moldova (PCRM). „Sunt deja mulţumit că s-a ajuns la concluzia că, poate, fără Smirnov, vom hotărî mai rapid în problemele de reintegrare a ţării”, a continuat Voronin, care a subliniat că „în toţi aceşti (20 de) ani, (Igor) Smirnov a fost problema”.

Pe de altă parte, el susţine că inclusiv în Republica Moldova există forţe care nu vor soluţionarea conflictului transnistrean.

„Există oameni care nu vor nici în ruptul capului” soluţionarea acestui conflict, a declarat Voronin, precizând că aceştia „influenţează Kremlinul”. „Influenţau (Kremlinul) şi atunci când eu eram preşedinte (al ţării). Ne înţelegeam una şi ieşea cu totul altceva. Dar, în general, conducerea de la vârf a Rusiei este de părere, de mult timp, că trebuie să se termine cu această istorie urâtă”, a declarat Voronin, fără să ofere nume în acest sens.

Cele mai citite

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...

Aproximativ 28.000 de locuințe nu sunt alimentate cu energie electrică

Aproape 28.000 de locuințe nu erau alimentate cu energie electrică luni dimineaţa, în urma incidentelor apărute în timpul nopţii pe reţelele de medie şi...

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă