18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialVizită surpriză a ministrului american al apărării, Leon Panetta, în Afganistan

Vizită surpriză a ministrului american al apărării, Leon Panetta, în Afganistan

Ministrul american al apărării, Leon Panetta, a sosit miercuri într-o vizită surpriză de două zile în Afganistan, în condiţiile în care Washingtonul încearcă să calmeze tensiunile după ce un soldat american a ucis duminică 16 civili afgani, relatează Agerpres.

Vizita lui Panetta fusese programată înainte de masacrul de duminică, însă acum are un nouă semnificaţie în condiţiile în care presiunea politică asupra oficialilor afgani şi americani se intensifică în legătură cu războiul nepopular care a intrat în cel de-al unsprezecelea an.

Ministrul american al apărării urmează să poarte discuţii cu lideri afgani, inclusiv cu preşedintele Hamid Karzai, precum şi cu oficiali din provincia Helmand, sudul Afganistanului, în timpul vizitei.

Leon Panetta va discuta de asemenea cu trupele americane din Afganistan, care ar putea deveni ţinte ca reacţie după uciderea civililor afgani, între care şi nouă copii, de către un soldat american. Talibanii afgani au ameninţat să se răzbune prin ‘decapitarea’ trupelor americane.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă