17.4 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSpecialVis de Ligă pe „Teatrul Viselor"

Vis de Ligă pe „Teatrul Viselor”

CFR Cluj speră să obţină calificarea în primăvara Ligii Campionilor tocmai pe „Teatrul Viselor”, aşa cum este cunoscută arena lui Manchester United.

 

CFR Cluj va disputa, astăzi, ultima finală din grupa H a Ligii Campionilor. Ardelenii au ratat şansa numită Galatasaray Istanbul, însă au fructificat-o pe cea oferită de Sporting Braga şi au obţinut biletele pentru primăvara Europa League. Elevii lui Paulo Sergio mai au posibilitatea de a ajunge chiar şi în optimile Ligii Campionilor, un vis care poate deveni realitate pentru fotbalul românesc chiar pe „Old Trafford”, stadionul legendar al lui Manchester United, arenă cunoscută în întreaga lume drept „Teatrul Viselor”.

Problema alb-vişiniilor este că pentru îndeplinirea acestui vis este nevoie şi de ajutorul celor de la Sporting Braga, care nu trebuie să piardă cu Galatasaray Istanbul, pe teren propriu. Dacă turcii vor câştiga în Portugalia, CFR-iştii vor fi automat eliminaţi din Liga Campionilor pentru că, în eventualitatea unei egalităţi între cele două echipe în clasament, galben-roşii stau mai bine la rezultatele directe. În schimb, o remiză a Galatei şi o victorie a clujenilor înseamnă că imnul Ligii Campionilor se va auzi şi la începutul lui 2013 în Ardeal. Tot la fel vor sta lucrurile şi în cazul unei remize a CFR-ului, coroborată, însă, cu o înfrângere a otomanilor la Braga. Calcule complicate, însă cel mai simplu mod prin care CFR poate spera la primăvara Ligii Campionilor este victoria acasă la Sir Alex Ferguson. Un lucru, în mod tradiţional, de domeniul fantasticului pentru orice echipă din Liga 1, însă nu şi în această seară.

Derby cu „cetăţenii”

„Diavolii roşii” nu mai pot pierde prima poziţie în clasamentul grupei H, iar în weekend vor întâlni marea rivală din Premier League, Manchester City, într-un duel care poate avea caracter decisiv în lupta pentru titlu. În aceste condiţii, antrenorul englezilor a anunţat că va menaja mai mulţi titulari pentru partida de duminică, la finalul căreia echipa sa poate avea şase puncte avans faţă de locul doi şi chiar 13 faţă de poziţia a treia.

Faptul că Manchester va utiliza jucătorii folosiţi mai puţin până acum i-a smuls un zâmbet preşedintelui de la CFR, Iuliu Mureşan, însă oficialul din Gruia este conştient că rezervele englezilor pot fi chiar peste titularii clujenilor. „Chiar dacă Manchester va juca cu echipa a doua vom avea un meci foarte dificil. Vom avea o partidă de palmares în Anglia, dar şi una de calificare, pentru că eu sper că Galata va pierde la Braga, iar dacă facem noi un punct sau trei ne vom califica. Avem nevoie şi de mult noroc, pentru că şansa face parte din fotbal şi te ajută să obţii rezultate pozitive. Eu mizez pe victoria Bragăi, însă şi dacă nu va fi aşa şi nu ne vom califica în Liga Campionilor nu vom fi dezamăgiţi. Ne-am făcut treaba, am obţinut şapte puncte şi ne-am calificat pentru prima dată în primăvara europeană”, a declarat Mureşan. Dacă norocul va fi de partea clujenilor, aceştia vor lua dintr-un foc 3,5 milioane de euro, bani acordaţi de UEFA pentru calificarea în optimile Ligii Campionilor. În funcţie de rezultatul partidei de pe „Old Trafford”, clujenii vor mai lua încă 500.000 de euro, în cazul unei remize sau un milion de euro pentru o victorie. Manchester United-CFR Cluj va începe la ora 21:45.

Posibil cap de serie

CFR Cluj se va afla în urnele pentru tragerea la sorţi programată joi, 20 decembrie, fie în cele pentru optimile Ligii Campionilor, fie pentru şaisprezecimile Europa League. Şansa de a fi cap de serie există doar în această din urmă competiţie, însă pentru acest lucru trebuie ca măcar patru echipe din cele opt care vor „retrograda” în Europa League din Liga Campionilor să aibă punctaj mai mic decât al CFR-ului în grupele din care fac parte. Partidele din optimile Ligii vor debuta în 12 februarie, în timp ce faza eliminatorie din Europa League va demara în 14 februarie.

 

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Descoperire macabră în largul coastelor Senegalului: Cel puțin 30 de cadavre în descompunere au fost găsite pe o ambarcațiune

Cel puțin 30 de cadavre în descompunere au fost găsite pe o ambarcațiune în largul coastelor Senegalului, potrivit autorităților militare, transmite bbc.com.Marina a fost...

Turcia acuză Israelul de destabilizarea întregii regiuni după atacurile din Liban

Turcia a acuzat luni Israelul că prin atacurile sale militare din Liban a "intrat într-o nouă fază" care "va duce întreaga regiune la haos",...

SUA vor trimite suplimentar trupe militare în Orientul Mijlociu ca răspuns la tensiunile existente

Statele Unite vor trimite suplimentar "un număr mic" de efective militare în Orientul Mijlociu ca răspuns la tensiunile regionale în creştere, în plină escaladare...
Ultima oră
Pe aceeași temă