-0.2 C
București
luni, 18 noiembrie 2024
AcasăSpecialVinul săptămânii. Negru de Drăgășani Avincis 2013

Vinul săptămânii. Negru de Drăgășani Avincis 2013

Închis la culoare, cu nuanțe albăstrui, acest Negru de Drăgășani plesnește de arome de cireșe negre și afine, urmate de un gust catifelat, amintind de aceleași cireșe, și cu un final puțin picant, care „cere de mâncare“.

Un soi românesc cu origine clară doar dinspre partea de Drăgășani a „familiei“ (Negru vârtos), cealaltă ramură a genealogiei fiind disputată între Saperavi (soi vechi din Georgia) și alți pretendenți. Indiferent de adevărul istoric, strămoșii lui ar fi mândri să vadă cum a evoluat.

Brânzeturi maturate, carne la cuptor cu sos, frigărui din carne roșie marinată anterior sau din vânat – toate îmi vin în minte când gust acest superb exemplar îmbuteliat.

Merită o aerare de 30-45 de minute într-un decantor, merită savurat cu prieteni care apreciază gusturile fine și merită să-ți pui cravata pentru el. Aproximativ 60 de lei online. 

www.vinul.ro

Cele mai citite

UE analizează piețele agricole post-invazie în Ucraina: măsuri urgente pe masa Consiliului Agricultură și Pescuit

Miniștrii Agriculturii pregătesc strategii pentru 2025 la reuniunea Consiliului UE de la Bruxelles Miniștrii Agriculturii din statele membre ale Uniunii Europene se reunesc luni, la...

Rezidențiat: Un sistem medical care strigă după ajutor

În timp ce peste 10.000 de candidați au susținut examenul de rezidențiat, România se confruntă cu un paradox cutremurător: avem un număr mare de...

UE analizează piețele agricole post-invazie în Ucraina: măsuri urgente pe masa Consiliului Agricultură și Pescuit

Miniștrii Agriculturii pregătesc strategii pentru 2025 la reuniunea Consiliului UE de la Bruxelles Miniștrii Agriculturii din statele membre ale Uniunii Europene se reunesc luni, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă