Închis la culoare, cu nuanțe albăstrui, acest Negru de Drăgășani plesnește de arome de cireșe negre și afine, urmate de un gust catifelat, amintind de aceleași cireșe, și cu un final puțin picant, care „cere de mâncare“.
Un soi românesc cu origine clară doar dinspre partea de Drăgășani a „familiei“ (Negru vârtos), cealaltă ramură a genealogiei fiind disputată între Saperavi (soi vechi din Georgia) și alți pretendenți. Indiferent de adevărul istoric, strămoșii lui ar fi mândri să vadă cum a evoluat.
Brânzeturi maturate, carne la cuptor cu sos, frigărui din carne roșie marinată anterior sau din vânat – toate îmi vin în minte când gust acest superb exemplar îmbuteliat.
Merită o aerare de 30-45 de minute într-un decantor, merită savurat cu prieteni care apreciază gusturile fine și merită să-ți pui cravata pentru el. Aproximativ 60 de lei online.
www.vinul.ro