» Planurile de afaceri a trei tineri constanteni vor primi consultanta de la o firma de specialitate.
» Studentii au fost indrumati de antreprenori cu experienta.
Participantii la proiectul AIESEC "scoala de afaceri" au fost premiati in cadrul unui eveniment tinut in sala de conferinte a hotelului Ibis. Prin realizarea proiectului s-a urmarit ca studentii pasionati de marketing sa invete cum sa intocmeasca un plan de afaceri si pasii pe care trebuie sa-i urmeze pentru a-si deschide propria afacere. Proiectul s-a dovedit a fi un succes, tinerii avand parte de antreprenori cu experinta care le-au impartasit din propria experienta si i-au invatat functiile majore ale unei afaceri, strategii de abordare a pietei, tipurile de publicitate si mixurile de comunicare. Au avut parte de o saptamana de practica, iar la sfarsit au primt diplome de merit. Planurile de afaceri a trei dintre ei au fost desemnate castigatoare si vor primi consultanta de la Faia Consult SRL, firma specializata in acest domeniu. Concomitent cu "scoala de afaceri", s-a demarat si proiectul "Angajatul, centrul afacerii tale", prin intermediul caruia se incearca aducerea de stagiari internationali in departamentele de Resurse Umane. Cu ajutorul acestui program, Mahoro Suzuki a venit in Romania ca stagiar in echipa de Marketing a Complexului Muzeal de stiinte ale Naturii Constanta. Conform declaratiei vicepresedintei de relatii externe din AIESEC Constanta, Georgiana Mandila, tinerii au intampinat si dificultati in demersurile lor, deoarece nu toate firmele din Constanta pe care le-au abordat au fost dispuse sa investeaca in departamentele de Resurse Umane.
» Riscul unei afaceri
La evenimentul de decernare a diplomelor castigatorilor proiectului AIESEC, a fost prezent si Calin Ilie, manager general al Hotelului Ibis si proaspat intrat in top 100 tineri manageri. Acesta le-a vorbit tinerilor despre antreprenoriat, marketing, management, dar si despre sansele pe care le au de a se lansa cu o afacere pe piata din Romania.
Calin Ilie a declarat ca este incantat de optimismul pe care il regaseste la tinerii constanteni si i-a sfatuit sa isi asume risul inceputului unei afaceri, el insusi pornind de la 18 ani, fara sa i se acorde mari sanse de reusita.