Hipodromul de la Ploieşti a intrat într-un amplu proces de reabilitare. Vineri a început demolarea vechiului hipodrom, urmând ca noul spaţiu destinat curselor de cai să fie inaugurat anul viitor, în luna decembrie.
Hipodromul din Ploieşti a fost timp de mai bine de 30 de ani locul în care pasionaţii curselor de cai şi.au dat întâlnire la sfârşit de săptămână. La ultima cursă de trap, pe 16 noiembrie, au fost 20 de aci, faţă de cei peste 200 care se aflau în grajduri în urmă cu câteva zeci de ani. Proprietarii şi-au luat deja caii şi i-au mutat în alte spaţii pentru ca dărâmarea hipodromului să se desfăşoare în condiţii cât mai bune.
www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/6afd8ee26d22dccb8fc21168d4f5d602/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
Lucrările de construcţie din cadrul proiectului prevăd trei drumuri de acces, trei parcări cu un număr total de 219 locuri de parcare(din care 162 parcare spectatori, 33 parcare vip şi 24 parcare pentru echipe), o pistă de trap cu o suprafaţă de 36.594 mp şi o lungime de 1200 m, o pistă de galop proiectată pe o suprafaţă de 30.944 mp –aceasta este acoperită cu iarbă rezistentă la uzură, o cale de rulare- maşina arbitrilor care evaluează conduit candidaţilor pe parcursul curselor de trap se va deplasa pe această cale- cu o lăţime de 3 metri- din interiorul pistelor- aproximativ 10 metri de la pista pentru trap. Aceasta va servi la accesul ambulanţei sau personalului care pregăteşte şi dă startul. În plus, vor mai fi realizate, ronduri de mers şi ring de prezentare pe o suprafaţă de 402 metri, reţele edilitare, şi clădiri: tribune- care facilitează toate funcţiile şi serviciile pentru public, profesionişti şi organizatori- cu o suprafaţă de 2357 metri, o cabină portar- o clădire cu structură din lemn pentru asigurarea unui control/pază, pe o suprafaţă de 26 de metri. Proiectul presupune şi construirea a şapte grajduri din lemn pe o suprafaţă de 444 de metri pentru fiecare în parte, dar şi salivarium şi boxe cai, hangar de întreţinere şi depozitare material, hangar de furaje, unul pentru instalaţii preepurare şi depozitare sulky, înseuare, şi alte construcţii anexe.
Constructorul se va ocupa cu livrarea şi montarea utilajelor tehnologice şi a echipamentelor cu montaj.
Valoarea contractului este de de 53.625.346 lei lei fără TVA, iar termenul de execuţie a lucrărilor este de 12 luni. Primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, speră ca lucrările să dureze mai puţin de un an, iar cursele de trap să poată fi reluate în toamna anului viitor.