11.1 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 8 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialVIDEO+FOTO. ลžapte din cei nouฤƒ jihadiลŸti implicaลฃi รฎn atacurile de la Paris...

VIDEO+FOTO. ลžapte din cei nouฤƒ jihadiลŸti implicaลฃi รฎn atacurile de la Paris au ajuns รฎn Europa prin Ungaria, pretinzรขnd cฤƒ sunt refugiaลฃi

Mai mulţi jihadişti ISIS care au lansat o serie de atacuri teroriste coordonate în Paris în noiembrie 2015, ucigând sute de oameni inocenţi, au intrat în Europa prin Ungaria, dându-se drept refugiaţi, scrie Daily Mail.

Şapte din cei nouă extremişti islamişti implicaţi în atacurile de anul trecut de la Paris, s-au strecurat peste graniţe folosind paşapoarte siriene false şi declarându-se migranţi. Autorităţile ungare de frontieră au dezvăluit acum modul în care aceştia şi-au croit drum spre Europa şi au spus că se crede că unii dintre ei au luat parte şi la atacurile din martie din Bruxelles, în care şi-au pierdut viaţa 32 de oameni. Aceştia fac parte dintr-o celulă teroristă ISIS formată din 14 membri, care a folosit Ungaria drept poartă de intrare spre vestul Europei.

130 de oameni au murit în atacurile din Paris din noiembrie 2015, când teroriştii au lovit sala de concerte Bataclan, cafenele şi stadionul naţional. Alte 368 de persoane au fost rănite, dintre care 100 foarte grav.

Potrivit centrului anti-tero din Ungaria, se crede că ISIS a pus la cale un traseu logistic prin ţară în vara lui 2015, atunci când criza imigranţilor a înregistrat un vârf. Astfel, jihadiştii au reuşit să se strecoare în vestul Europei pe rute care traversau partea estică a Balcanilor.

Se crede că atacatorul de la Paris, Salah Abdeslam, a jucat un rol esenţial în logistica atentatelor, închiriind maşinile şi locuinţele necesare celulei ISIS.

Anchetatorii cred acum că el a mers de patru ori în Ungaria în august şi octombrie 2015, călătorii în care a preluat alţi erorişti care au legătură atât cu atacurile din Paris, cât şi cu cele din Bruxelles.

Generalul Zsolt Bodnar, şeful centrului anti-tero din Ungaria, a declarat că Abdelhamid Abaaoud, teroristul marocan-belgian care a murit în atacurile de la Paris, a trimis, în iulie 2015, o iscoadă care să să creze o hartă a rutei.

Mulţi dintre suspecţi au fost născuţi în Europa, apoi au plecat în Siria unde s-au radicalizat şi s-au alăturat grupării teroriste ISIS.

 

 

Cele mai citite

Zeci de percheziศ›ii la o reศ›ea de cฤƒmฤƒtฤƒri care acordau รฎmprumuturi cu dobรขnzi chiar de 100%

Poliศ›ia Romรขnฤƒ anunลฃฤƒ cฤƒ sunt efectuate, marศ›i dimineaศ›ฤƒ, 37 de percheziลฃii รฎn Ilfov, Dรขmboviลฃa ลŸi BucureลŸti, รฎntr-un dosar รฎn care 10 persoane sunt cercetate...

Armata romรขnฤƒ se va dota cu sisteme radar Sentinel

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vรขnzarea de sisteme radar de supraveghere aerianฤƒ Sentinel pentru Romรขnia, a anunลฃat, luni, Ambasada Statelor Unite la...

Diana Iovanovici-ศ˜oศ™oacฤƒ s-a plรขns PE cฤƒ CCR i-a respins candidatura la prezidenศ›iale

Eurodeputata Diana Iovanovici-ลžoลŸoacฤƒ s-a plรขns luni searฤƒ รฎn Parlamentul European, la procedura discursurilor de un minut, dupฤƒ ce Curtea Constituลฃionalฤƒ a Romรขniei i-a respins...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ