Google, pe lângă aplicații Android și setări pentru motorul lor de căutare a decis să se implice și în zona nanotehnologiei. Google se află la început cu cercetările, dar lucrează la crearea unor nanoparticule magnetice care vor circula prin intermediul globuelor roșii prin organism în căutarea de celule canceroase și alte boli, potrivit www.businessinsider.com.
Viziunea companiei este aceea că oamenii vor fi capabili să înghită o pastilă umplută cu nanoparticule, care se vor atașa la celule specifice, proteine, globule roșii, hematii, eritrocite si alte molecule din interiorul corpului, în funcție de ceea ce sunt programate să identifice. De exemplu, Google ar putea înveli o nanoparticulă cu un anticorp specific care să recunoască și să se lege de o proteină de pe suprafața unei celule tumorale pentru a o identifica. Practic, când va întâlni celula canceroasă,. nanoparticulele vor aprinde și vor marca acele celule bolnave.
Pastilele se vor asocia cu o brățară care va capta toate celulele magnetizate și devenite luminoase.
Pentru a dezvolta pastilele și brățara – Google trebuie să măsoare și să identifice cum trece lumina prin diferite tipuri de piele. Până acum avem fototerapie, dar vorbim de lumină de diferte cuante care vine din exterior spre interior. Google vrea să cerceteze dacă piele umană poate fi bioluminescentă precum anumite vietăți marine și dacă poate lumina din interior. Prin urmare, pentru cercetarea sa, Google crează piele sintetică în laboratoarele sale.
În prezent, Google are mai mult de 100 de medici și cercetători care lucrează pe proiecte în materie de sănătate. Nanoparticulele Google vor fi atât de mici încât au loc și 2.000 de astfel de gadget-uri microscopice într-o celulă umană. Pentru a crea pielea sintetică, Google a lucrat cu pielea umană reală.