18.5 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 8 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialVIDEO El Clasico: Barcelona - Real Madrid 5-0! Se รฎntรขmpla รฎn urmฤƒ...

VIDEO El Clasico: Barcelona – Real Madrid 5-0! Se รฎntรขmpla รฎn urmฤƒ cu 20 ani

Barcelona lui Johan Cruyff învingea Real Madrid cu 5-0, pe 8 ianuarie 1994, într-un meci de referinลฃฤƒ, pe care fanii catalinilor îl aniverseazฤƒ an de an. Romario, autorul unui hattrick, arฤƒta lumii de ce este în starea în acea searฤƒ magicฤƒ ลŸi intra în istoria fotbalului.

Era un sezon strâns, mai ales între Barcelona ลŸi Deportivo La Coruna, ambele terminând în final la egalitate, cu 56 puncte. Însฤƒ Barcelona s-a departajat printr-un golaveraj mult mai bun, +49 (goluri) faลฃฤƒ de +36, însฤƒ un meci decisiv a fost derbiul cu Real Madrid, când catalanii ลŸi-au trecut în cont nu mai puลฃin de cinci goluri. 

Real Madrid avea un an de coลŸmar, terminâd sezonul doar pe locul al patrulea, în spatele Barcelonei, a lui Deportiv, respectiv Zaragoza ลŸi la doar douฤƒ puncte în faลฃa celor de la Bilbao.

Barcelona avea un antrenor prolific, pe Johan Cruyff, o perioadฤƒ la fel de fructuoasฤƒ urmând sฤƒ aibฤƒ loc abia la începutul anilor 2010, sub conducerea lui Guardiola. Ca o paralelฤƒ ลŸi în acea searฤƒ de ianuarie, din 1994, Guardiola era prezent, însฤƒ ca jucฤƒtor.

Meciul începuse bine pentru catalani, Barcelona reuลŸind sฤƒ deschidฤƒ scorul prin Romario, în minutul 24, la pauzฤƒ tabela indicând tot 1-0. Catastrofa pentru galactici a venit însฤƒ în repriza scundฤƒ, când, în minutul 57, meciul era practic încheiat dupฤƒ dubla lui Romario.

Atmosfera de pe Camp Nou spune totul despre ceea ce aลŸteptau fanii de la echipa lor preferatฤƒ, iar Barcelona nu i-a dezamฤƒgit, fฤƒcând din seara de 8 ianuarie una dintre cele mai memorabile din istoria fotbalului spaniol.

Echipe de start:

FC Barcelona: Zubizarreta, Ferrer, Guardiola, Koeman, Sergi, Bakero (Iván, 75’), Goikoetxea, Stoichkov (Laudrup, 47’), Amor, Romario, Nadal.

Antrenor: Johan Cruyff.

Reial Madrid: Buyo, P. Llorente, Lasa, Alkorta, Sanchís, Milla (Butragueño, 54’), Luis Enrique, Míchel, Zamorano, Prosinecki, Alfonso (Hierro, 25’).

Antrenor: Benito Floro.

Goluri: 1-0: Romario (24), 2-0: Koeman (47), 3-0: Romario (57), 4-0: Romario (81), 5-0: Iván (86). 

Cu toate cฤƒ la doar un an diferenลฃฤƒ Real Madrid se impunea cu un scor identic, iar alte confruntฤƒri s-au încheiat tot cu diferenลฃe mari de scor, inclusiv o nouฤƒ victorie a Barcelonei, scor 5-0, în sezonul 2010/2011, acea searฤƒ nu a mai fost ลŸtearsฤƒ din memoria fanilor catalani.

Publicaลฃia sportivฤƒ Marca le-a fฤƒcut o surprizฤƒ catalanilor o datฤƒ cu cea de a douฤƒzecea aniversare a acelui meci, postând un clip video cu sumarul momentelor care au scris istorie, mai exact cele cinci goluri, dintre care trei doar ale lui Romario.

Cele mai citite

Barcelona ar putea reveni pe Camp Nou รฎn decembrie!

Barcelona s-ar putea รฎntoarce pe noul stadion Spotify Camp Nou รฎncฤƒ din luna decembrie, dacฤƒ planul preศ™edintelui Joan Laporta va fi aprobat de Adunarea...

Atac rusesc asupra unei nave sub pavilion Palau รฎn portul Odesa

O rachetฤƒ a ruลŸilor a lovit luni o navฤƒ sub pavilion Palau รฎn portul Odesa, ucigรขnd un cetฤƒลฃean ucrainean ลŸi rฤƒnind cinci cetฤƒลฃeni strฤƒini,...

Jonathan Tah, ศ›intฤƒ principalฤƒ! Bayern ศ™i Barcelona se bat pentru semnฤƒtura germanului

Barca ศ™i Bayern Munchen se luptฤƒ pentru semnฤƒtura fundaศ™ului campioanei Leverkusen. Jonathan Tah, unul dintre cei mai apreciaศ›i fundaศ™i centrali ai fotbalului german, este tot...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ