21.2 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Campanie antidrog pentru deţinuţi: "Închisoarea nu este capăt de drum"

VIDEO. Campanie antidrog pentru deţinuţi: “Închisoarea nu este capăt de drum”

Deţinuţii români vor fi informaţi despre pericolele consumului de droguri, într-o nouă campanie demarată de Agenţia Naţională Antidrog (ANA), care se adresează atât foştilor consumatori închişi, cât şi celorlalte persoane private de libertate. Campania apare în contextul în care cel mai recent studiu în domeniu arată că numărul consumatorilor privaţi de libertate a crescut în ultimii ani.

Dependent de speranţă – închisoarea nu este capăt de drum“, care se va derula de astăzi până la sfârşitul lunii noiembrie, se adresează atât populaţiei generală din cele 38 de penitenciare, cât şi foştilor consumatori de droguri care se pregătesc pentru eliberarea din unităţi.

Citeşte şi PERICOL: Câţi români mor, anual, din cauza drogurilor şi cu cât a CRESCUT consumul de stupefiante

Campania constă într-o serie de sesiuni de informare directă şi dezbateri cu privire la consecinţele consumului de droguri, realizate de specialiştii din cadrul centrelor de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog ale ANA, în colaborare cu specialiştii în reintegrare socială.

 

În 2010, numărul persoanelor care s-au declarat, la încarcere, consumatoare de droguri a crescut faţă de anii precedenţi. Totodată, în intervalul 2001-2010, numărul deţinuţilor care s-au declarat consumatori de stupefiante s-a dublat, în condiţiile în care efectivul de deţinuţi s-a înjumătăţit, conform Agenţiei Naţionale Antidrog. 

În ultimii ani, mai mult de două treimi din dependenţii de droguri închişi consumă heroină, urmată de canabis şi cocaină.

Citeşte şi Ministerul Sănătăţii se SPALĂ pe mâini de dependenţii de droguri

Cele mai citite

EURO 2024: Spania a rezolvat calificarea în optimi după ce a învins Italia cu 1-0

Selecţionata Spaniei s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a învins Italia,...

Ultima zi de școală

Elevii vor intra de astăzi, după finalizarea cursurilor, în vacanţa de vară, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.Elevii din clasele a XII-a zi, a...

Cine este Rareș Hopincă, învingătorul de la sectorul 2?

Sectoarele 2,3 și 4, partea de est a Bucureștiului, poetic denumite scutul de răsărit, vor fi conduse de Rareș Hopincă, Robert Negoiță și Daniel...
Ultima oră
Pe aceeași temă