Deţinuţii români vor fi informaţi despre pericolele consumului de droguri, într-o nouă campanie demarată de Agenţia Naţională Antidrog (ANA), care se adresează atât foştilor consumatori închişi, cât şi celorlalte persoane private de libertate. Campania apare în contextul în care cel mai recent studiu în domeniu arată că numărul consumatorilor privaţi de libertate a crescut în ultimii ani.
„Dependent de speranţă – închisoarea nu este capăt de drum„, care se va derula de astăzi până la sfârşitul lunii noiembrie, se adresează atât populaţiei generală din cele 38 de penitenciare, cât şi foştilor consumatori de droguri care se pregătesc pentru eliberarea din unităţi.
Citeşte şi PERICOL: Câţi români mor, anual, din cauza drogurilor şi cu cât a CRESCUT consumul de stupefiante
Campania constă într-o serie de sesiuni de informare directă şi dezbateri cu privire la consecinţele consumului de droguri, realizate de specialiştii din cadrul centrelor de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog ale ANA, în colaborare cu specialiştii în reintegrare socială.
În 2010, numărul persoanelor care s-au declarat, la încarcere, consumatoare de droguri a crescut faţă de anii precedenţi. Totodată, în intervalul 2001-2010, numărul deţinuţilor care s-au declarat consumatori de stupefiante s-a dublat, în condiţiile în care efectivul de deţinuţi s-a înjumătăţit, conform Agenţiei Naţionale Antidrog.
În ultimii ani, mai mult de două treimi din dependenţii de droguri închişi consumă heroină, urmată de canabis şi cocaină.
Citeşte şi Ministerul Sănătăţii se SPALĂ pe mâini de dependenţii de droguri