20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialVictorioase acasa, Gloria si Otelul, la un "pas" greu de Cupa UEFA

Victorioase acasa, Gloria si Otelul, la un „pas” greu de Cupa UEFA

Gloria Bistrita si Otelul Galati s-au impus cu acelasi scor, 2-1, in prima mansa a finalei Cupei UEFA Intertoto in fata lui Atletico Madrid, respectiv Trabzonspor. Returul este programat la sfarsitul acestei saptamani.

Gloria Bistrita a obtinut o victorie mare in fata spaniolilor de la Atletico Madrid, insa scorul de 2-1 ii face favoriti la calificarea in turul doi preliminar al Cupei UEFA pe iberici. Pana sa se obisnuiasca elevii lui Aguirres cu temperatura si terenul de la Bistrita, Dorel Zaharia a deschis scorul (‘7). Madrilenii au impins apoi jocul spre poarta lui Albut, insa si-au neglijat propriul careu. Unul dintre cei mai buni jucatori ai competitiei din 2005, Cosmin Tilinca, pe atunci jucatorul celor de la CFR Cluj, a marit avantajul cu cinci minute inainte de finalul primei parti. Pauza a fost binevenita pentru oaspeti, in acelasi timp facandu-i pe elevii lui Sabau sa constientizeze ceea ce se intamplase in primele 45 de minute.
Faptul ca puteau lua o optiune serioasa pentru calificare inca din meciul tur i-a speriat pe ardeleni, repriza secunda fiind la discretia madrilenilor. Golul care a adus linistea in tabara lui Atletico a fost marcat in minutul 55 de grecul Seitaridis cu un sut de la 30 de metri. "Nu-mi convine cum ne-am comportat in a doua repriza. Nu sunt multumit de rezultat, sunt chiar suparat pe jucatori. Nu putem sa incepem sa ne facem statui ca am batut pe Atletico Madrid. Pana la urma conteaza calificarea. In a doua repriza pur si simplu nu am existat pe teren", a comentat tehnicianul Gloriei, Ovidiu Sabau, precizand ca echipa pe care o pregateste se poate califica daca si jucatorii sai vor crede acest lucru.

Galatenii au castigat in ultimele minute
Otelul Galati s-a impus cu acelasi scor, 2-1, in fata turcilor de la Trabzonspor. Oaspetii au venit la Galati decisi sa invinga, iar acest lucru s-a vazut din primele minute, cand Yattara a ratat prima ocazie. Elanul turcilor s-a stins in mai putin de un sfert de ora, meciul curgand intr-un singur sens. Ratarile otelarilor l-au exasperat pe Petre Grigoras, spunand ca jucatorii sai au fost lipsiti de luciditate. Scorul a fost deschis in minutul 25 de Daniel Stan. Au urmat alte ocazii pentru Otelul, dar la pauza tabela indica tot 1-0.
Misiunea parea sa fi devenit mult mai usoara dupa ce unul dintre jucatorii importanti ai turcilor, Yattara, a fost eliminat in minutul 29. In partea secunda, galatenii s-au jucat din nou cu ocaziile, ratand din toate pozitiile. In minutul 85, toate aceste ratari au fost razbunate, doar ca balonul a intrat in poarta gazdelor, si nu in cea a oaspetilor, cum s-ar fi asteptat spectatorii. Gabriel Paraschiv a restabilit insa diferenta cu doua minute inainte de fluierul final, insa golul marcat de turci in deplasare le da o sansa in plus la calificare. "Imi pare rau ca am primit gol pe final, ceea ce ne va costa in retur. Puteam sa batem la doua sau trei goluri diferenta si ne asiguram de-acum calificarea. Nu ne-au speriat turcii si cred ca nu este imposibil sa mergem in Cupa UEFA", a comentat tehnicianul Petre Grigoras.
Echipele care vor castiga dubla mansa din ultimul act din Intertoto se califica in turul doi preliminar al Cupei UEFA. z

Presa
» Atletico, pusa la zid de mass-media

"Atletico a uitat de glorie la Bistrita", a titrat cotidianul AS, realizand un joc de cuvinte, dupa meciul pe care Gloria Bistrita l-a castigat in fata ocupantei locului 7 in campionatul Spaniei. "Atletico a deceptionat la primul sau meci oficial. Ros-albii n-au fost in stare sa obtina un rezultat pozitiv in fata unui adversar slab, care a profitat de ziua nefasta a defensivei oaspetilor pentru a trece in avantaj. Superbul gol al lui Seitaridis da sperante pentru meciul retur. (…) Jucatorii lui Aguirre au aratat cea mai rea fata a lor in fata unei echipe mediocre.
"Dupa golul lui Seitaridis si pana la final, Atletico a dat dovada de o ingrijoratoare lipsa de solutii si de ambitie de a lupta macar pentru un egal. Din fericire, nu a mai primit nici un gol, iar scorul final de 2-1 ii permite sa spere ca va surmonta diferenta in fata propriului public impotriva unui adversar mult inferior", a scris Marca, adaugand ca echipa antrenata de Javier Aguirre a avut un start de sezon "patetic".
"Atletico Madrid sufera in fata Gloriei Bistrita", a titrat si El Progreso, in timp ce Diario Siglo XXI a notat ca "Atletico esueaza in prima mansa din Intertoto si lasa in suspans calificarea in Cupa UEFA".

Cele mai citite

Lui Nicușor Dan „i se rupe-n cot”… haina, de la cât semnează

Primarul general al Capitalei a mărturisit că a rupt 6 sacouri de la câte documente semnează Funcția de primar general îl pune la cheltuieli neprevăzute...

YouTube introduce reclame inclusiv pe ecranele de pauză, stârnind critici din partea utilizatorilor

YouTube a adăugat un nou format de publicitate, afișând reclame atunci când utilizatorii pun pauză videoclipurilor. Decizia Google a atras deja critici, fiind considerată...

Microsoft lansează aplicația „Windows App” pentru acces la distanță dedicată conturilor de muncă și educație

Microsoft a anunțat lansarea oficială a aplicației „Windows App”, o soluție care le permite utilizatorilor cu conturi de muncă sau educație să acceseze sisteme...
Ultima oră
Pe aceeași temă