16.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialVictorie pentru Europa

Victorie pentru Europa

CS Tomis are nevoie de un succes pe terenul celor de la Ştiinţa Bacău pentru a merge în sezonul viitor al cupelor europene.

Timp de opt etape, echipa de handbal CS Tomis Constanţa a câştigat şase jocuri şi a remizat de două ori, dar nu a reuşit să urce mai mult de locul şapte în clasamentul Ligii Naţionale de handbal feminin. În penultima etapă însă, a venit victoria în faţa celor de la Dunărea Brăila, scor 29-27, şi saltul de un loc în ierarhia competiţiei. Totodată, fetele antrenate de Ion Crăciun au egalat la puncte formaţiile de pe locurile cinci şi patru, ceea ce este un avantaj în vederea stabilirii clasamentului final, după cum se va vedea. CS Tomis nu mai depinde de nici un rezultat indirect pentru a accede în Europa. Tot ce trebuie să facă echipa de pe litoral este să se impună la Bacău, pe terenul ultimei clasate în clasamentul întrecerii, o formaţie care întregul sezon nu a acumulat decât şapte puncte, aferente unui egal, şi trei succese. Faptul că Tomis este la egalitate de puncte cu HCM Roman şi HC Zalău este un atu, pentru că gruparea de la malul mării beneficiează în cazul ambelor formaţii de avantajul rezultatelor directe, primul criteriu ce se ia în calcul la stabilirea diferenţei între echipele aflate la egalitate de puncte.

Pe HCM Roman, Tomis a învins-o atât pe teren propriu, cât şi în deplasare. HC Zalău a reuşit să se impună în faţa tomitanelor, la Zalău, scor 27-22, dar a pierdut în Sala Sporturilor din Constanţa cu scorul de 27-18, la capătul probabil a celei mai bune partide făcute de constănţence în actualul sezon. Acest lucru le va ajuta pe tomitane, care, în urma acestor rezultate, vor reuşi să prindă Europa după o pauză de un an de zile, îndeplinindu-şi totodată obiectivul fixat de conducere la startul sezonului. 

Final de senzaţie

După un start de camoionat şovăielnic, echipa de pe litoral a fost mai aproape de retrogradare decât de cupele europene. Venirea lui Ion Crăciun pe banca tehnică a Tomisului a schimbat totul. „Fetele au muncit din greu şi aşa am reuşit să avem seria de nouă jocuri fără înfrângere, care ne-a adus la un pas de obiectiv. Am certitudinea că elevele mele nu vor claca în meciul de la Bacău şi vom reuşi să ne calificăm în cupele europene pentru că echipa o merită”, a declarat tehnicianul constănţean.

4 este locul pe care va încheia CS Tomis Liga Naţională în cazul în care se va impune la Bacău, în meciul din această seară.

Cele mai citite

Chiriile în București și marile orașe au crescut, pe fondul revenirii studenților

Chiriile medii din București au înregistrat o creștere de 14% în septembrie 2024 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, conform unei analize realizate...

Matheus Nunes, jucătorul lui Manchester City, arestat în Madrid pentru furt

Pe 8 septembrie 2024, Matheus Nunes, mijlocașul portughez al lui Manchester City, a fost arestat în Madrid după un incident într-un club de noapte. Fotbalistul...

Armata Română caută să angajeze luptători de comando. Ce salarii se oferă

Armata Română caută luptători de comando cu o condiție fizică impecabilă, care să mânuiască arme și să fie pregătiți pentru orice confruntare. Candidații sunt triați...
Ultima oră
Pe aceeași temă